– Jeg har aldri hatt det så tøft. Vi hadde nesten ikke mat og lite vann, sier totningen til OA.

Han angrer likevel ikke et sekund på at han meldte seg på TV2-programmet, som går ut på at mennene skal klare seg selv med det de går og står i. De må skaffe seg alt de skal spise selv, og er kun utstyrt med nok vann til å klare seg i to døgn.

– Det var beinhardt å være konstant sulten og tørst over en lengre periode. Jeg gikk vel ned ni kilo på kort tid, så jeg kunne ønske jeg hadde feita meg opp litt før jeg dro. Samtidig har jeg virkelig kost meg og fått mange nye erfaringer, sier 24-åringen som til daglig studerer sykepleie ved NTNU Gjøvik.

Urmenneske

Joakim bestemte seg raskt for å sende inn en søknad da han så reklame for programmet på TV2. Deretter måtte han gjennom fire intervjuer i Oslo – før han mottok den glade nyheten om at han var en av de tolv som fikk delta.

– Det var bra med søkere, så det var veldig moro å bli tatt ut, sier han.

En av grunnene til at han ønsket å delta, var håpet om å finne sitt indre urmenneske.

– Ja, og det føler jeg virkelig at jeg lyktes med. Jeg lærte blant annet at kroppen klarer seg mange dager uten mat og nok drikke. En viktig erfaring var å bruke de få kreftene jeg hadde på noe nyttig og spise alt som kunne spises, sier han.

Gode venner

Øya er ikke lagt opp som en konkurranse, men handler rett og slett om å overleve sammen, på ubestemt tid. Deltakerne blir med andre ord satt i en krevende situasjon hvor de er avhengig av å samarbeide med hverandre.

– Heldigvis kom alle godt overens. Noen intriger blir det jo, men stort sett gikk det veldig greit. Vi holder fortsatt kontakten og har blant annet vært på hyttetur sammen, forteller Joakim, som var den yngste av årets deltakere.

Det var ingen andre enn moren og faren som visste om realitydeltakelsen. Til andre serverte han en og annen hvit løgn.

– Til bestemor og bestefar sa jeg at jeg skulle på roadtrip i USA. Bestemor trodde hun skulle få ringt meg, så jeg måtte si at jeg ikke hadde telefon. Til fotballaget sa jeg at jeg skulle til Alaska, sier han.

Kleint

Serien har sendestart 1. januar. Joakim har allerede sett de to første episodene sammen med de andre deltakerne, men er spent på hvordan det blir å se seg selv på TV.

– Det blir nok litt kleint. Jeg kommer garantert til å få høre det dersom jeg sier noe rart, ler han.

Og til alle totninger som er glade i å høre sin egen dialekt på TV, lover einaingen følgende:

– Jeg bestemte meg på forhånd for å tala bredt hele vegen, så dialekt blir det nok av.