Echoes of raindrops blir musikkvideo

HARDT ARBEID: Kristin Fjellseth måtte blant annet ro, gå i skogen og gå grasiøst opp og ut i båt med gitar  og helst synge samtidig  i forbindelse med filminnspillingen.

HARDT ARBEID: Kristin Fjellseth måtte blant annet ro, gå i skogen og gå grasiøst opp og ut i båt med gitar og helst synge samtidig i forbindelse med filminnspillingen.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Echoes of raindrops handler om håp i håpløshet og lys i mørket. Snart får vi se musikkvideo til låta av Kristin Fjellseth.

DEL

Kristin Fjellseth er snart plateklar. Litt finjusteringer står igjen, men hun håper den er utgivelsesklar til høsten. Da blir det også musikkvideo til låta Echoes of raindrops, og filmen, den er spilt inn på Gjøvik.

Med god hjelp fra videoverkstedet på Gjøvik, og andre ildsjeler, ble innspillingen gjort på ei helg, før regissør Anders Granlund ble sittende igjen med redigeringsarbeidet.

Satser på musikken

De siste årene har Kristin Fjellseth, som også er kjent som vokalist i Pale Forest, bodd i Oslo. Her har hun studert til å bli lærer, og er endelig ferdig med utdanningen. Med litt stillere perioder ble musikken lagt på hylla, men nå er den unge damen fast bestemt på å ta den fram igjen for fullt. Med Echoes of raindrops, løsnet det meste, og den ene låta ble til fler. Den nevnte låta er også blitt filmmusikk i filmen Kong Vinter 3.

– Det kan hende det blir litt undervisning også, men nå er det først og fremst musikken jeg vil konsentrere meg om, sa Fjellseth under videoinnspillingen.

Selv om den tidligere Raufoss-jenta har flyttet ut, betyr ikke dette at hun har glemt hjemlige trakter, og har holdt flere konserter i Gjøvik-distriktet. Noe hjemmepublikummet vet å sette pris på.

God hjelp

Videoprosjektet startet med at Anders Granlund ønsket å lage musikkvideo. Han tenkte ut et plot i samarbeid med Janka Stensvold, som begge er frilansere for Frozt Film. Den unge regissøren begynte å forhøre seg med lokalmusikere, og Kristin Fjellseth tente på ideen.

I musikkvideoen møter vi en noe frustrert Kristin Fjellseth, som må gå lange omveier og møter flere utfordringer før hun kommer dit hun vil. Hun sitter i hytta si på Eiktunet, en regnværsdag, og det er en håpløs stemning rundt det hele, men etter hvert starter hun og skrive. Skrivingen blir en sang, før hun må gå lange veier for å holde konsert.

– Jeg fikk nesten frysninger på ryggen da jeg hørte hva de hadde tenkt. Det passet veldig bra med mine tanker om Echoes of raindrops, smilte den unge artisten, og la til at filmcrewet er en veldig bra gjeng å jobbe sammen med.

Innspillingen har foregått på Eiktunet og i Frozt Film sine lokaler, og det har hele tiden vært filmverkstedet som har jobbet for prosjektet. I lokalene til Frozt Film ble det rigget med lyd og lys til konsertscena. Anders Granlund er selv medlem i filmverkstedet, men hentet også inn noen studiekamerater fra Lillehammer. Blant andre Cathrine Dahl, som ble hyret inn som produksjonsansvarlig.

Mye arbeid

Selv om filmen ender opp på cirka fire minutter, er det mye arbeid. Da de var ferdig med innspillingen hadde Granlund om lag fire timer råfilm å jobbe ut i fra. Så er det opp til regissøren å få alt til å klaffe, og få videoen ferdig til august.

Det er filmverkstedet som har tatt på seg oppgaven, og vanligvis holder de filminteresserte ungdommene til på ungdommens hus på Gjøvik. På filmverkstedet holder ungdommen på med kortfilmer, novellefilmer, konsertopptak og animasjon, for å nevne noe, og Granlund oppfordrer folk til å ta kontakt, om det er noe de kan bistå med. Siden Granlund også arbeider litt frilans for Frozt Film har han også fått låne lokalene deres til konsertscena.

– Vi har møtt velvilje over alt. Vi har fått låne hytta på Eiktunet, og fått midler både fra Frifond og Toten Sparebank, sa Granlund fornøyd.

Dette er en gjennomgående følelse hos filmcrewet også, som har tatt fatt på oppgaven med stor entusiasme.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags