Disse fem stiller ut musikalske bilder i helga

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Fra fredag av viser fem lokale fotografer fram sine musikalske blinkskudd på en utstilling med alt fra konsertbilder til livet bak scena.

Det er kunstnerne med tilhold på Raufoss gård, med Julie Austnes Narum i spissen, som har tatt initiativet til utstillingen som nå åpner samtidig som musikkfestivalen 2830 går av stabelen.

Med på utstillingen er fotografene Per-Erik Bjørnback, Petter Furuseth, Dan Kenneth Reinli, Knut Anders Sørum og Jan Tore Øverstad.

Ulike tema

– Sånn røfflig tar vi fem for oss hvert vårt tema, forteller Per-Erik Bjørnback.

På utstillingen bidrar han med fotografier fra konserter rundt om i landet.

Knut Anders Sørum bidrar som fotograferende artist med backstage-bilder og musiker og fotograf Jan Tore Øverstad viser fram cover-art og offisielle artistbilder.

Bjørnback selv, opprinnelig fra Skien, men nå bosatt i Gjøvik og ansatt på Profilhuset i Kolbu, har drevet med musikkfotografering i mange år, både her lokalt og i Oslo-området.

Må utlevere noe

Bjørnback har med bilder både av lokale artister og andre, eksempelvis Thomas Dybdahl, på utstillingen.

Det er ikke nødvendigvis sånn at han må like musikken til dem han fotograferer, men han har likevel en liten tommelfingerregel han følger:

– Jeg må i det minste ha en liten følelse av at det er utleverende artister som står på scena, sier han.

Kaffka senere

Det er første gang han deltar på en slik type utstilling, men senere i høst, fra 1. august, stiller han også ut sine bilder på Kaffka i Gjøvik.

Utstillingen på Raufoss gård vil stå oppe til og med 13. juli, og for dem som skal på 2830-festivalen i helga er det store sjanser for at man vil se i alle fall noen av fotografene i sving både på og ved scena.

2830 Sommerfestival er en ny lokal musikkfestival som mønstrer mange lokale artister denne helga.

Torsdag bød festivalen på rusfritt ungdomsarrangement med artistene Wasteland, No Imagination, Trym & Brage og Murphys LaW

Fredag 27.6: Return, Marius Beck m/band, Magnificent Blister

Lørdag 28.6: Geir Wentzel Band m/slekt og venner, Knut Anders Sørum m/band, Thor Even Johansen, Benedikte Narum Jenssen, Ida Greve Monsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags