Det tæk fyr på Friscena

Tverk-kara. F.v: Øystein Hovrud, Harry Sagstuen, Trond Mælum, Nils Harald Mæhlum

Tverk-kara. F.v: Øystein Hovrud, Harry Sagstuen, Trond Mælum, Nils Harald Mæhlum Foto:

Av
DEL

InnsendtBandet Tverk er basert rundt et årelangt samarbeid mellom multiinstrumentalist/komponist Harry Sagstuen og Nickels & Dimes-trommeslager Nils H Mæhlum. De har noen år jobbet med et prosjekt med basis i Harrys musikk og ikke minst hans underfundige og personlige tekster. Dette har etter hvert har resultert i bandet «TVERK»
Gutta har holdt på siden 70-tallet, og det er utvilsomt dette tiåret som på mange måter har satt det største preget på musikken bandet framfører.

Søndag 3. november fyrer Tverk opp forsterkerne sine på Friscena ved Gjøvik Kultursenter. Der kan du i tillegg til Harrys låter også få noen smakebiter med folkeviser fra hjembygda Nordre Land. Disse har fått en passelig dose med 70-tallsglasur og smelter nesten umerkelig sammen med resten av bandets musikk. Tverk består av Harry Sagstuen- vokal- gitar, keyboard og sax, Nils H Mæhlum – trommer, Trond Mæhlum – bass og Øystein Hovrud – gitar.

Hvis noen lurer på hva «Tverk» betyr, er dette et lokalt uttrykk for det mange kaller en hempevirvel, dvs. en innretning der man kan hekte på det meste …

«Bredbeint og rocka med hint til både 1970 og 1870 og med Harry Sagstuens skakke, ettertenksomme og tidvis rørende vakre tekster (også på dialekt) som en fakkel som tar lytteren med på den ene spennende reisen etter den andre, er Tverk noe for seg selv. Så består ikke bandet akkurat av noen noviser heller ... Sammen høres de ut som et stevnemøte mellom The Band og Supertramp som faller i staver over folketoner fra Land og Vardal.» (Sitat fra anmeldelse i OA)

Artikkeltags