Det skjer 31.august- 7.september

Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

Konserter

Jevnaker: Kistefoss – Rock i telt lørdag: Little Boy Blue & The Blue Boys, Crossroad med Ronny Le Tekrø og Poles Apart + overraskelser.

Jevnaker: Konsert med Bygdelagskoret søndag i Galleri Nybruket i Kistefossmuséet-

Odnes: Hov musikkorps har minikonsert i Odnesbakken søndag. Odnes vel har servering og aktiviteter for barn.

Vang i Valdres: Sensommerkonsert i Vang kyrkje og grilling i prestegården etterpå lørdag. Konserten er med elever fra vang barne- og ungdomsskole.

Hamar: Hamar Music festival startet torsdag og fortsetter i helga med en rekke konserter i Strandgateparken, Sentrumsscena, Hamardomen, Hydranten, Siste Indre og Teatersalen. Avslutningskonserten søndag er med Bjørn Eidsvåg og band i Hamardomen på Domkirkeodden.

Hamar: Konsert i Hamar park onsdag med Hamar musikkorps og Jernbanens musikkorps

Lillehammer: Celine og de andre fra Melodi Grand Prix Jr. opptrer på scenen på Lilletorget lørdag i forbindelse med GDs 10-års jubileum.

Lillehammer: Southern Train spiller på Victor, Rica Victoria Hotell lørdag

Totenvika: Det er avslutningskonsert på Viken II med Anne Johansen og band lørdag.

Lena: Lørdag spiller Plumbo og Luxus Leverpostei i parken under Lenamart'n. Kolbu Janitsjar holder konsert i parken etter oppmarsjen fra Totenhallen.

Raufoss: Tin Roof Bluesband spiller på Sport og Mere lørdag.

Gjøvik: Siste Toner fra tunet på Gjøvik Gård i år er lørdag med Bror Skog.

Gjøvik: Jam på Bar Ampfield torsdag.

Biri: Blues på Låven lørdag på Grythe Søndre Nedre. Programmet er endret, bluesbandet Beatdown starter, Triple T fortsetter, Tore Myrheim deltar med munnspill og siste band er Hennesy Bluesband.

For barn og ungdom

Lunner: Ungdomsklubben på Kløvertun er åpen tirsdager og torsdager for aldersgruppen 13 – 18 år.

Brandbu: Nettkaféen i ungdomsklubben er åpen hver tirsdag. Resten av ungdomsklubben åpner etter høstferien.

Dokka: Parken ungdomsklubb har mekkeverksted, musikkverksted, foto/video, diskotek og jentetreff. Målgruppe er ungdom fra 13 – 19 år.

Løten: Det er dansetilstelning for ungdom mellom 12 og 16 år på Nordbygdafestivalen fredag med DJ Hanzy.

Løten: Lekeverden i Brenneriroa har mikroverden for barn null til ett år, miniverden for barn ett til fire år og mange aktiviteter for de større barna.

Hamar: I Lekeland1 på Midtstranda er det hoppeslott, sklier, sykkel- og bilbaner, ballbinger, skumball-skyting og klatretunneler. Aktivitetene passer for barn i alderen 1–13 år.

Rudshøgda: I Prøysenhuset er det mange aktiviteter for barn og familier. Dokumentarfilmer for store og tegnefilm for små. Her er også Musehullet, en barneopplevelse på 300 kvadratmeter. Fortellerstund hver hele time på Husmannsplassen.

Ringsaker: Snilsberg familiepark i Gaupen er åpen hver dag til 30. september.

Fåberg: Siste sommeråpne dag på Hunderfossen Familiepark er søndag med korpsmusikk og Il Tempo Gigante hvis oppholdsvær.

Øyer: Lekeland Hafjell ligger ved Lilleputthammer, tilpasset barn i alderen 0–12 år. Her finnes trippelsklie, spesialsklie, flere hinderløyper, ballbinger og spøkelsesrom. Åpent torsdag til søndag.

Øyer: Årets nyheter på Lilleputthammer består av Olas froskehopp, mini berg-og-dal-bane, klatretårn, hinderløype og "bumpebåter". Åpent daglig.

Gjøvik: Vitensenteret Innlandet holder til i Brennerigata (Holmen Brænderi) og er åpent for publikum onsdags ettermiddager og i helger og ferier. I høst – september, oktober og november – vises matematikkutstillingen Bagdad, med lystbetont matematikk.

Gjøvik: Lekeland1 ligger i Hunndalen og er en innendørs lekeplass på 1200 kvadratmeter spesielt tilpasset barnefamilier, skoleklasser, barnehager, fritidsklubber, idrettslag, institusjoner og andre med ansvar for barn i alderen 0–12 år.

Dans

Jaren: Dænsebændet spiller på Marienlyst lørdag.

Brandbu: Furulunds spiller til dans i Bergslia Gjestestuer fredag.

Dokka: Sentrumsdansen starter igjen lørdag.

Brumunddal: Svein Eriks spiller i Teatersalen lørdag.

Lena: Fredag under Lenamart'n spiller Picazzo og Trond Erics til dans i parken. Lørdag spiller Plumbo og Luxus Leverpostei.

Diverse

Hov: Loppemarked på Hovland (vis-à-vis møbelfabrikken) lørdag.

Begnadalen: Kremmertorg fredag – søndag på Kristiansmoen i Sør-Aurdal, med antikviteter, håndverk, kunst, bakst, møbler med mer.

Hedalen: Bjørneseminar på Solstad kafé lørdag og søndag. Tema: Brunbjørnen i vår natur- og kulturhistorie.

Fagernes: Landbruksdagen i Valdres lørdag med opptog i Fagernes sentrum, kalveparade på museet, gjeterhundoppvisning, kudømming og historisk spel.

Nøsen: Alternativmesse med 20 utstillere og mange foredrag om alt fra healing og tarot til kinesiologi og englekort lørdag og søndag.

Løten: Nordbygda fæstival arrangeres i Flishuset og starter fredag med ungdomsdans. Lørdag er det dagarrangement med ulike aktiviteter. Musikken på kvelden er med To små fisk, Gaute Ormåsen og Lazy Dace.

Løten: Loppemarked i grendehuset Skjold lørdag og søndag

Løten: En akevisitt spilles på Løten Brenneri hver helg fram til 2. september.

Vang på Hedmark: Det er kulturkveld i Øvre Vang samfunnshus mandag med blant annet Vang historielag og Øvre Vang sangkor.

Hamar: Hamar Music Festival tilbyr mer enn bare konserter. Fredag er det workshop med Ronni's Guitar Academy og talentkonkurranse for barn i Strandgateparken, kvalifisering fredag og finale lørdag. Lørdag er det bilutstilling i Strandgata.

Hamar: Det er platemesse i Jønsrudsalen lørdag med blant annet gamle singler, LP-plater, CD-er og DVD-er.

Lillehammer: Det er utvidet gågate i sentrum lørdag. lag og foreninger presenterer seg og GD markerer sitt 10-års jubileum.

Lena: Lenamart'n startet torsdag og fortsetter fredag og lørdag. Det er dans og konserter i parken, prisutdelinger, opptog med Kolbu Janitsjar, underholdning for barna med Harry Hipp og Petter Popp og familieshow med Roger'n.

Raufoss: Full trøkk med karaoke hver lørdag på Fredriks Pub.

Gjøvik: Loppemarked i Kallerudhallen lørdag og søndag arrangert av Gjøvik skolekorps.

Idrett og friluftsliv

Harestua: Rulleskirenn lørdag.

Fagernes: Nye Aktiviteket helse- og treningssenter åpnes i lokalene på Fagernes Hotell lørdag og søndag.

Vang: Skyting: Finale i Valdrescupen søndag

Lygna: Søndag arrangerer Hadeland elghundklubb utstilling for medlemmer og andre interesserte.

Løten: Tirsdagstrampen går fra Skjold langs den gamle Ås-gutua.

Løten: Brennerijoggen går onsdag fra Brenneriroa.

Hamar: Fotball: HamKam – Molde på Briskeby søndag.

Lillehammer: Løp: Birkebeinerprøven i forkant av konkurransen, lørdag.

Toten: Håndball: Starum Cup lørdag og søndag i Totenhallen på Lena, Skreiahallen, Raufosshallen og eventuelt også i Tranberghallen på Gjøvik.

Lena: Håndball: Toten – Lunner i Totenhallen søndag

Østre Toten: Hestesport: Feltrittstevne lørdag på Starum med blant annet NM for ponnier og KM for Oppland.

Østre Toten: Turmarsj: Totenmarsjen går fra Starum leir søndag – 10, 15 eller 30 km løype.

Østre Toten: Bilcross / rallycross på Krabyskogen lørdag

Raufoss: Friluftsfestivalen går av stabelen fredag, lørdag og søndag. Det blir utdeling av den norske friluftslivprisen og mange aktiviteter. Fokus settes på det viktige helseaspektet på friluftslivet.

Raufoss: Friidrett: KM 13-19 år og junior lørdag og søndag.

Gjøvik: Fotball: SK Gjøvik-Lyn–Eidsvoll Turn lørdag

Aktiviteter

Ringsaker: Snilsberg Familiepark er åpen alle dager fram til 15. oktober. 75 dekar stor med vakker Mjøsutsikt har hundrevis av norske og utenlandske fugler og dyr samt naturopplevelser. Aktiviteter som natursti, brannbilopplevelse, ATV-kjøring, hestetur i vogn, ridning og kjøretur med Gråtass. Stabburskafé, Krambu og varme griller. Mange sitteplasser.

Fåberg: Jorekstad fritidsbad har stort badeanlegg med bl.a. lekebasseng med strømkanal, boblegrotte og vanngardin. Vannsklie, varmebasseng 34 grader med boblebenk, konkurransebasseng med 28 grader. Lekebasseng, boblegrotte, dampbadstue, badstue, klatrevegg og solsenger. Åpent alle dager.

Lillehammer: Håkons Hall sportssenter har innendørs golfsenter, klatrevegg, styrketreningsrom, squashbaner, håndballbaner, volleyball, badminton bordtennis og solarium. Åpent hver dag.

Lillehammer: På Lillehammer Olympiske bob- og akebane kan du prøve hjulbob alle dager. Hopptårnet i Lysgårdsbakkene hoppanlegg holder også åpent hver dag, med stolheis og simulator.

Raufoss: Raufoss Badeland har bølgebasseng, elvestryk, rutsjebane, brattsklie, barnekulp og bistro.

Gjøvik: Gjøvik svømmehall er åpen alle dager unntatt torsdager. Morgensvømming onsdager.

Museer

Brandbu: Tegneseriemuséet er åpent søndager.

Jaren: Hadeland Folkemuseum ligger ved Tingelstad gamle kirke. Administrasjonen har åpent tirsdag til fredag hele året. Opplevelser og aktiviteter for store og små. Folkemusikk, husdyr, mekanisk verksted, veteranmotorsykler og mye mer. Søndag er det aktivitetsdag som markerer avslutning av sommersesongen. Klokkerlåven vil holde åpent 2. og 9. september.

Dokka: Lands Museum er et friluftsmuseum for Nordre og Søndre Land kommuner. Museet et kompetansesenter for kultur- og naturhistorie, og er aktivt med i bygningsvern og internasjonalt våtmarksarbeid. Friluftsmuseet består av over 30 historiske bygninger, som gjenspeiler regionens byggeskikk fra middelalderen og fram til 1900-tallet. I den staselige hovedbygningen fra storgården Thomle er det veggmalerier av Peder Aadnes (1739–1792), en av Norges fremste rokokkomalere. Friluftsmuseet er åpent med guide og enkel servering alle dager unntatt lørdager. Fredag arrangeres bjørneseminar i Hedalen. Lørdag er det kåseri og utstilling om Ole Jakob Omdahl – Mennesket-kunstnerenved Hege Hvidsten. Torsdag er det kåseri om Johan Berget – liv og arbeid ved Lillian Stomlien. Torsdag er det også temaaften om Østlandets faunahistorie de siste 100.000 år.

Fagernes: Valdres Folkemuseum har 95 hus og anlegg, 20.000 gjenstander og bunad- og folkedraktutstilling. Åpent mandag til fredag.

Elverum: Glomdalsmuséet er åpent alle dager. Søndag vises Elverum kommune i Widerø's flyarkiv.

Elverum: På Norsk skogbruksmuseum er det en utstilling i pileparken med abstrakte treskulpturer av Trond Solberg. Søndag arrangeres Den store matdagen med smaksprøvebuffé fra norsk landbruk og villmark. Videre er der et mattorg med småskalaprodusenter.

Ådalsbruk: Klevfoss industrimuseum er åpent mandag – fredag til 30. september og viser et stykke industrihistorie fra den tida da treforedling var vår største eksportnæring. Søndag er det vandring fra Klevfoss til Aadals brug, guidet med historie av Åse Krogsrud.

Hamar: Norsk Jernbanemuseum holder åpent hver dag unntatt mandager. Her er også en leketøysutstilling: Fra sans og samling. Når leken blir lidenskap.

Hamar: Kirsten Flagstad-museet viser operasangerinnens karriere, kostymer, håndarbeid, plateinnspillinger og bilder. Åpent tirsdag til fredag.

Hamar: På Domkirkeodden er det vandring fra hus til hus søndag. Temaet er vedlikeholdsproblemer og restaurering.

Gausdal: På Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem, er det utstilling i vognskjulet og servering i drengestua daglig.

Gausdal Vestfjell: Kittilbu utmarksmuseum holder sommeråpent lørdager og søndager til 23. september,

Fåberg: Norsk Vegmuseum viser utviklingen i norsk vegbyggerkunst fra de tidligste tider til dagens teknologi. Her ligger også Opplevelsessenteret for trafikksikkerhet og Fjellsprengningsmuséet. Åpent alle dager unntatt mandager.

Lillehammer: Maihaugen, med over 185 bygninger fra Gudbrandsdalen og Lillehammer, har bymuseum og en samling fra det 20. århundre og framtidshuset. Åpent alle dager. Postens historiske samlinger finnes i Postgården. Håndverksutstillingen De gamle verksteder og den norgeshistoriske utstillingen Langsomt ble landet vårt eget kan sees i hovedbygget, samt skiftende utstillinger.

Lillehammer: Norges Olympiske museum i Håkons Hall holder åpent alle dager.

Lillehammer: Norsk Kjøretøyhistorisk Museum i Mesnasentret i Lillehammer sentrum med vogner, biler og motorsykler er åpent alle dager.

Lillehammer: Bjærkebekk, Sigrid Undsets hjem er åpent daglig.

Mjøsmuseet: Museet strekker seg over hele Mjøsas vestre bredd. Det dokumenterer og formidler jord- og skogbrukshistorie, industrihistorie, fornminner, Mjøsas båthistorie og nyere kulturhistorie. Søndag arrangeres lokalhistorisk vandring – Tretterota, ved Roald Høgberget.

Kapp: Mjøsmuséets dokumentasjonssenter på Kapp Melkefabrikk har åpent tirsdager, onsdager og fredager. Her finnes blant annet slektsarkiv, fotoarkiv og stort fagbibliotek.

Gjøvik: På Gjøvik Gård er det omvisning i hovedbygningen etter avtale med Mjøsmuséets administrasjon på Holmen Brænderi. I Drengestua er det kafé, samt galleri.

Gjøvik: Eiktunet kulturhistoriske museum er et friluftsmuseum med bygninger fra 1650 til 1850. Lokalhistorisk arkiv er åpent onsdager og torsdager. Åttekanten er åpen siste søndag i sommer den 26. august med følgende utstillinger: Barns verden, Porselen og steintøy i 100 år, Okkupasjonstida 1940–1945 og Gammelt fotoatelier. Omvisning etter avtale. Åpen kafé hver søndag utover høsten.

Gjøvik: Mjøsmuseet, Gjøvik, er flyttet til Holmen Brænderi, Brennerigata 1. Her finnes fotoarkiv, folkemusikkarkiv, og Opplandsarkivets sekretariat. Åpent tirsdag til fredag.

Utstillinger

Jevnaker: Hadeland Glassverk har åpent hver dag hele året og har museum og kunstutstillinger. Sommerutstilling i Kunstgalleriet fram til 26. august.

Jevnaker: På Kistefos-Museet vises to utstillinger: Bak vinduet – Norske interiører fra Tidemand til Tandberg og Pulp 11. Utstillingene blir stående til 30. september.

Søndre Land: Utstilling på Galleri Syklus med oljemalerier av Anthony Caldecourt, åpent hver dag.

Dokka: På Lands Museum vises fotoutstilling/salgsutstilling – Brunbjørnen og andre dyr i skogen – med fotografier tatt i Namsskogan Familiepark av Annelise Jackbo. Åpent hver dag unntatt lørdager. Gratis inngang.

Sør-Aurdal: Galleri Garthus har utstilling med Nelly Aasberg tekstilkunst og glasskunst fra Cecilies Glassateliér

Elverum: Elverum Kunstgalleri holder åpent hver dag bortsett fra mandager.

Elverum: Festspillutstilling med arbeider av Håkon Gullvåg på Norsk Skogmuseum til 16. september.

Elverum: Galleri Nysted stiller ut malerier og grafikk av Åke Berg lørdager og søndager fram til 2. september.

Løten: I Galleri Natthagen, Veensbakken, vises det en hyllest til Carl von Linné: Det blomstrer en utstilling i forbindelse med at det er 300 år siden han ble født. Utstillingen er åpen torsdag til lørdag fram til 2. september.

Vang på Hedmarken: Jubileumsutstilling for Vang kirke 100 år på Øvre Vang samfunnshus åpner søndag og står til 9. september.

Stange: I Galleri AG stilles det ut malerier og grafikk av Eva Langaas. Utstillingen er åpen torsdager til søndager til 9. september.

Hamar: Hamar kunstforening, Kirkegaten 12, stiller ut bilder av Jon Olav Helle. Åpent fredager, lørdager og søndager.

Hamar: Morten Krogvold har åpnet fotoutstilling i Sagbladfabrikken.

Furnes: Galleri Vikerødegården stiller ut maleri og grafikk av Anne Kampmann 6. til 9. og 13. til 16. september.

Lillehammer: Galleri Dreyer har separatutstilling med Jannecke Lønne Christensens.

Lillehammer: Galleri Brodtkorb i Mesna Senter viser eldre norsk kunst og samtidskunst. Åpent alle dager unntatt onsdager og søndager.

Lillehammer: I Lillehammer Kunstmuseum stiller Anders Zorn ut malerier, akvareller og grafiske arbeider under tittelen Lykken ved å holde en pensel. Utstillingen står fram til 9. september. Åpent hver dag, omvisning lørdag og søndag.

Kapp: Opplandsutstillingen 2007 på Peder Balke-senteret på Billerud gård. Dette er en utstilling knyttet opp mot kunstnerens Peder Balkes liv og virke med 25 deltakende kunstnere med tilknytning til Oppland. Utstillingen står fram til 15. september. Åpent lørdager og søndager.

Gjøvik: Kunstgalleriet i Drengestua på Gjøvik Gård er åpent lørdager og søndager og ellers via kafeen. Omvisning i hovedbygningen på Gjøvik Gård hver dag.

Gjøvik: Gjøvik maleklubb har utstilling i CC-kapellet ut august.

Gjøvik: Jubileumsutstilling av glass fra Gjøvig Glasverk 1807–1843 er åpen hver dag utenom søndager ut september. Omvisning kan avtales med Mjøsmuseet.

Gjøvik: Jarle Teigen Olsen har utstilling i Gjøvik kunstforening – Drengestua, Gjøvik Gård, til 9. september. Åpent lørdager og søndager samt torsdag 6. september.

Biri: Galleri Fjordheim, straks sør for Mjøsbrua, markerer sitt 20-jubileum. Galleriet viser Fjellgalleriet – Keramiker Kristin Andreassen som står til 9. september. Åpent lørdag og søndag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags