De beste skuespillerne

ÆRE: Hans Olav Brenner (f.v), Anders Danielsen Lie ble sammen med manusforfatter og regissør JoacHim Trier mandag hedret for innsatsen i Oslo 31. august.

ÆRE: Hans Olav Brenner (f.v), Anders Danielsen Lie ble sammen med manusforfatter og regissør JoacHim Trier mandag hedret for innsatsen i Oslo 31. august.

Artikkelen er over 5 år gammel

Hans Olav Brenner og Anders Danielsen Lie ble mandag hedret for henholdvis beste birolle og beste mannlige hovedrolle under Kosmorama-festivalen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Landåsbygdingen Hans Olav Brenner er vel best kjent som programleder på NRK, men hadde i fjor en birolle i filmen Oslo 31. august. Filmen stakk av med hele sju av tolv priser under prisutdelingen på filmfestivalen Kosmorama i Trondheim mandag kveld.

I filmen spiller Brenner kompisen til den narkomane hovedrolleinnhaveren Anders. Sistnevnte spilles av Anders Danielsen Lie, som til daglig er å finne som turnuslege på Gjøvik sykehus.

Lie ble mandag hedret med prisen for beste mannlige hovedrolle i den samme utdelingen.

Dialogen dem i mellom er noe av det sterkeste vi har sett på film på lenge. Den er så ekte, uten innøvde setninger fra en sosionom, kommenterte OAs filmanmelder om Brenner og Lies innsats i Oslo 31. august. Filmen mottok under Kosmorama også prisene for beste lyddesign, beste klipp, beste foto, beste regi og beste manus.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags