Terningkast 4: CHRISTIAN B. ALLAN, WOLFGANG LUTZ: Bedre uten brød

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Oversatt av Dag Biseth Forlaget Lille Måne

DEL

Det jaktes på steinaldermennesket for tiden. Dagens ernæringsguruer har funnet ut at det er noe der blant stein og kvann, noe våre skinnkledde, magre forfedre puttet i munnen som kunne gagne oss nåtidsmennesker.

Kapasiteter som førstekonservator Sverre Bakkevig ved Arkeologiske Museum i Stavanger, Fedon Lindberg og atskillige andre har kastet sine øyne på våre forfedre som vi bærer gener fra. Det forskes på det kostholdet som fysiologien vår er utviklet for og som kanskje kan gi oss svar på hvorfor vi i dag sliter med såkalte livsstilssykdommer.

I denne boken av Christian B. Allan, bygget på Lutz' bok Leben ohne Brot (1967), får vi historien om en islandskfødt kanadier, Vilhjalmur Stefansson, som levde med eskimoene og holdt seg til deres fettrike kosthold. Han fant lite av de sykdommer som hjemsøker det moderne menneske. Den østerrikske legen, Wolfgang Lutz, hadde i sin praksis benyttet karbohydratfattig kost i behandling av sine pasienter og gjennom førti års klinisk praksis oppnådd svært gode resultater.

Jeg berømmer det lett tilgjengelige stoffet for ufaglærte lesere. Jens Veierstad har vært redaktør og Dag Viljen Poleszynski norsk fagkonsulent.

Her raser kiloene av hvis du unngår de norske, evinnelige brødskivene. Få i deg kjøtt, fisk, kylling, ost , egg, og nyt rømme og smør! De fins mye godt i grønt. Og ligg unna juice. Merkelig! Hva skal vi tro på nå, da? Denne snertne, lille veiledningsboken tar for seg sykdomsbilder, behandling og gode resultater.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags