Lars Bakke i spissen for folkrockbandet Lomsk, har takket være sin interesse for sagn og myter greid å sette sitt gamle hjertebarn, eller skal man heller si hjerteband, Lomsk på kartet.

Med det Peer Gynt-inspirerte albumet "Bukkerittet" fikk Lomsk et aldri så lite gjennombrudd, og oppfølgeren "Amerikabrevet" forsterker inntrykket om at det nærmest bare er tilfeldigheter som har gjort at Lomsk ikke spiller i samme divisjon som Vamp, Hellbillies eller Odd Nordstoga.

Amerikabrevet

Lomsk startet konserten med en instrumentalsnutt fra en av "Amerikabrevets" aller fineste melodier, "Den viltre elva", før Lars Bakke & co sparket det hele i gang med den sylkvasse folkrockeren "Amerikabrevet".

Publikum fikk servert alle favorittene, men mest spennende var det å høre at "Amerikabrev"-favoritter som "Maria", "Som å komme heim" og den kjappe "Bit meg" fungerte så godt live.

Kvalitet

Tenk å få servert hele "Amerikabrevet", eller "Bukkerittet", for den saks skyld, med en solid og massiv lyssetting, bruk av røyk, dramatiske synthtepper under Lars Bakkes spennende fortellinger og med det bunnsolide bandets kvaliteter oppå det hele. Det hadde vært noe det, men du verden hvor moro det var å hilse på det uformelle, men dyktige arbeidslaget i går kveld også.

PDF-avisen