Bok & folk på Lands museum

Hans Olav Lahlums nye bok om Reifulf Steen.

Hans Olav Lahlums nye bok om Reifulf Steen. Foto:

Av
DEL

InnsendtPå søndag er det igjen klart for Bok&Folk på Lands Museum. Det er syvende gang bokfestivalen i Land går av stabelen. I år som tidligere år er det en rekke kjente forfattere som skal på scenen. Bokdagen har et variert program for både barn og voksne. For barna starter dagen med forestillingen Dyriske strofer med Hege Rimestad, og fortsetter med mysterier og monster presentert av Aleksander Kirkwood Brown, før Linn T. Sunne avslutter barneprogrammet med en presentasjon av høstens barnebøker.
For de voksne er det Thor Gotaas som starter ballet med årets julegavetips nr. 1, Norske Utedoer. Gotaas har som regler flere bøker på gang samtidig derfor presenterer han også en av sine andre bøker, To kulestøtere fra Finnmark. Videre har vi forfatterdebutanten Helge Røyne med boka om multikunstneren Arne Refstad fra Snertingdal, og Kåre Kompelien høstgrøss med Ondt blod i bygde-Norge.
Det fortsetter med felles bokbad med Ellen Vahr og Elin Tinholt. Det er bøkene Miss Marie og Søstrene på Stenberg som skal prates om her, og det er Linn T. Sunne som bokbader. Vi går så videre i lokalhistorien med Lunde Kirke som har gitt ut en flott bok i anledning Lunde Kirkes 250 års jubileum.
Gudmund Moren skal ta oss med tilbake til krigens dager hvor vi får høre historien om Trudel og Georg Bauer som jobba for de tyske okkupantene i Norge. Kristine T. G. Hardeberg tar oss med til Italia og Firenze med boka De uskyldige, og Hans Olav Lahlum presenterer biografien Reiulf Steen, som han er aktuell med i disse dager. Han har også med seg krimboka Avklaringene.
Og har du ikke fått med deg Den sanne historien om Arne Treholt, Norges Ninjakommandør, så har du sjansen nå med Aleksander Kirkwood Brown før dagen avsluttes med bokbad av Sanna Sarromaa og Skilsmisseboka, en overlevelsesstrategi. Det er Maja Leonardsen Musum som samtaler med Sarromaa. Det er lov å høre på selv om du er godt gift!
Arrangementet er et samarbeid mellom Randsfjordmuseet, Folkebibliotekene i Søndre og Nordre Land kommuner og den lokale bokhandelen Norli Dokka. Gjennom hele dagen er det åpen bokhandel, kafé, utstilling og aktiviteter for barn.

Artikkeltags