Bibliotekene ruster opp for Bibliobattles 2020!

Bibliotekene arrangerer turneringer i Minecraft og Fortnite

Bibliotekene arrangerer turneringer i Minecraft og Fortnite Foto:

Av
DEL

Innsendt I de kommende ukene vil bibliotek over hele landet samarbeide med spillorganisasjonen Bibliogames for å gi spillerne et sosialt spilltilbud! I vår region har både Gjøvik bibliotek og litteraturhus og Fyrverkeriet bibliotek hengt seg med, og vil tilby sine lånere online-turnering i Minecraft og Fortnite, hvor hver spiller forsvarer sitt bibliotek.

Alt foregår hjemmefra, og man kan delta på ulike plattformer. Det starter med lokale turneringer, hvor én spiller (ett lag) går videre til en finale for hele landet, bibliotek mot bibliotek. Det er premier å hente både lokalt og nasjonalt.

Man må kaste seg rundt for å melde seg på, fristen er allerede førstkommende fredag (27.3!).

Her er hva dere kan velge mellom:

Minecraft er et utrolig populært og allsidig sandkasse-spill hvor du kombinerer materialer fra en stor og åpen verden til å bygge det du vil. I turneringen vår spiller deltakerne i «kreativ» modus, og starter med alle materialer. Hovedmålgruppen for konkurransen er fra 7-12 år. Informasjon om påmelding og spilledatoer finner dere her: https://tinyurl.com/rzn8mry

Fortnite er et svært kompetitivt actionspill med vekt på raske reflekser og taktisk vurdering av situasjoner. Det har en animert stil som gir det en lavere aldersgrense enn lignende spill. Dette har også gitt det en enorm følgerskare blant unge i alle aldre, og mange har blitt svært gode etter den popularitetsbølgen som red verden i fjoråret. Hovedmålgruppen for turneringen er 12-16 år. Informasjon om påmelding og spilledatoer finner dere her: https://tinyurl.com/vqw6nqe

Bibliotekene på både Gjøvik og Raufoss har i disse koronatider kjent på at tilbudet forringes, spesielt for barn og unge. Derfor var det midt i blinken at Bibliogames nå dro i gang disse turneringene, som hele 30 bibliotek over hele Norge har kastet seg med på. Bibliotekarer er en spillende gjeng!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken