Gå til sidens hovedinnhold

Beitostølen rigget og klar for fest

Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi har vært i sving dag og natt den siste tida. Nå er vi rigget og klar for både Hollywood-stjerne, norske stjerner, gjester, sponsorer, presse og masse publikum ikke minst. Dette blir en spektakulær opplevelse for alle som kommer til Beitostølen i helga, det kan vi love, hilser produsent Bjørn B Jacobsen i DestinasjonsKirurgene gjennom en pressemelding.

Den spesialbygde kino-arenaen oppe i alpinbakken på Beitostølen er ferdig og ser imponerende ut der den ligger som et romersk Colosseum, med en giga bueformet snøtribune oppover bakken. Det er Norges råeste snøingeniør, Bjørnar Hovi, som har skjært ut den svære tribunen i snøen med sin preppemaskin. sier Jacobsen.

Nå er det teknisk personale som er i gang med å rigge opp utstyret for filmsviningen, der Beitostølen-produsentene har leid inn den største kinoprosjektoren som fins i Norge. Kinolerretet kommer fra Oslo og er på hele 10x5 meter, så her må det kraftig maskineri til.

– Lyden er også veldig viktig, særlig fordi det hele foregår utendørs. Her er det Valdres-firmaet MTI Norge som er hyret inn for lydproduksjonen, og det er flott at vi kan trekke på lokale virksomheter, selv når kravene til leveranse er såpass tøffe som der er her, sier Jacobsen.

– Vi får en del spørsmål om vær og vind og plan B, men mitt svar er at så lenge det ikke blir borgerkrig eller jordskjelv, så jobber vi kun med plan A. Værmeldingen er helt ok til vinter å være. Det skal snø en del, men lørdag kveld blir været bra. Jeg sier som Arne Scheie: Driver man utendørs vinteridrett, så må man innrette seg etter de forholdene som er, og filmen varer tross alt bare en time og 45 minutter.

Publikum går opp alpinbakken ved heishusene på Beitostølen, og de vil se løypa oppover som er innrammet med fakler.

oa.no følger happeningen på Beitostølen utover lørdag kveld, med tekst bilder og video!

Kommentarer til denne saken