Beatlesfestivalen ble en suksess fra førstetone ble spilt på Bergo hotell fredag. Da var det gruppa The Betales som fylte salen til siste plass. Lørdag var det duket for Beatles quiz som avslørte stor Beatleskunnskap hos deltakerne på ettermiddagen.

Lørdagens festforestilling med mange gode artister, ga publikum et mimretilbakeblikk på musikken som preget verden på 60 tallet.

Du kan si hva du vil om Jens Stoltenberg, musikken var bedre under regjeringen Gerhardsen, messet Tor Endresen til enorm applaus fra Beatlesmenigheten.

Mange gode musikere gjenskapte Beatles-feberen på Beitostølen. Gruppa The Norwegian Beatles fra Alta startet showet med All my loving, og Help. Siden kom den ene hiten etter den andre. Musikerne fra Alta var gode. Publikum sang med på Here comes the sun, Get back, Roll over Beethoven, Jude, Yesterday og andre kjente Beatleslåter.

Øystre Slidre sangkor hadde et kort mellomspill før neste gruppe inntok scenen. Deres tolkning av Michelle lød vakkert utover Beitohallen. Et engasjert kor, under dirigent Kjell Vik, fikk fram flere lightere blant publikum.

The Fabulous Couldhavebeens med gjester avsluttet konserten. Gruppa består av Eivind Rølles, Håkon Iversen, Lenny Kittilsen, Arild Bjerkeli og Hans Aaseth. De kunne sin Beatles. Denne gruppa og gjesteartistene, Christian Ingebrigtsen fra A2, Nicolas Carlie og Tor Endresen satte et mer personlig preg på sine framføringer av Beatles. Likevel var det lett å synge med.

Jeg er imponert dere. Dere kan jo tekstene bedre enn oss, sa Håkon Iversen, henvendt til publikum.

Den ene Beatleshiten ble avløst av den andre. Gjenhøret med Beatles ga et innblikk hvor utrolig mange gode låter, og hvor stor spennvidde det var i musikken til Liverpoolgruppa. Musikerne ga gode tolkninger på de vare sangene som for eksempel Yesterday, med Christian Ingebrigtsen som vokalist, til de hardere låtene som A Hard days night og Back in USSR. Thore Hansen var programleder og ledet kvelden på en flott måte

Arrangørene var storfornøyde etter den første Beatles-fetivalen

Jeg hadde hørt om Bob Dylan-festivalen, og spurte Terje Steinsrud om muligheten til å arrangere en liknende festival for Beatles, fortalte Eivind Rølles, som nå betrakter seg selv som skapvaldris ettersom han nå har kjøpt seg leilighet på Beitostølen.

Eivind Rølles og Terje Steinsrud snekret sammen Beatles-festivalen. Rølles skaffet gode musikere og Steinsrud ordnet alt det andre.

Dette kommer vi til å gjenta til neste år. Det allerede klart. Det var lettere å trekke folk til denne festivalen enn til Bob Dylan-festivalen. Vi har solgt over to hundre overnattinger. Denne festivalen er det lett å bygge videre på, sa markedssjef Steinsrud på Beitostølen resort.