Vazelina og Sommerslager-Aurora er klare for 2830-festivalen

HEMATT TEL TOTEN: Kjetil Foseid, Eldar Vågan og resten av Vazelina Bilopphøggers dukker også opp på neste års 2830-festival på Raufoss.

HEMATT TEL TOTEN: Kjetil Foseid, Eldar Vågan og resten av Vazelina Bilopphøggers dukker også opp på neste års 2830-festival på Raufoss. Foto:

Selv om det er sju måneder til teppet går opp for 2019-utgaven av 2830-festivalen, kan du allerede nå begynne å forberede allsangen til sommerens konserter ved Skoledammen.

DEL

Som arrangør skal man være tidlig på'n dersom man skal sikre seg de største fiskene, og Terje Slettum og resten av gjengen bak sommerfestivalen 2830 på Raufoss kan allerede nå presentere neste års toppnavn, nemlig traverne og publikumsfavorittene DDE og Vazelina Bilopphøggers.

Folkekrav

– DDE spiller fredag 28 juni, mens Vazelina Bilopphøggers er på plass lørdag 29. juni, sier Terje Slettum som er glade for at begge banda tar turen til festivalen:

– DDE er et band vi er glade for legger sommerturnen innom oss. Da de spilte her i 2015 var det helt utsolgt, sier Slettum som regner med fullt hus på DDE og ikke minst når Vazelina Bilopphøggers entrer scena:

– Det var Ikke en billett å oppdrive da Vazelina spilte på festivalen nå i sommer, og da vi gikk ut og spurte våre følgere på Facebook hvilke band de ville se, svarte over 60 prosent at de ønsket Vazelina tilbake – så da ble det slik, sier Terje Slettum som legger til at neste års 2830 Sommerfestivalen blir eneste mulighet til å oppleve høggera på en lokal scene.'

Stjerneskudd

Men det blir ikke rare festivalen med bare to navn på plakaten, og Terje Slettum har mer på gang:

– Totens nye stjerneskudd Aurora Amalie Heimdal er en lokal artist vi er stolte av å ha på festivalplakaten, og lørdag 29. juni kan hun oppleves fra festivalscenen ved Skoledammen heme på Raufoss, sier Slettum som regner med at dem som fikk med seg den unge raufossingens innsats under årets Sommerslagere nok tar turen nedom festivalen for å oppleve den joviale totningen med den gromme stemmen på hjemmebane. Lørdagskvelden avsluttes med 80-tallskameratene i Loveshack som byr på solide doser med hits fra verdens beste – og duse – tiår.

– Vi i 2830 er meget godt fornøyd med sommerens festival med publikumsrekord begge dager. Vi har hele tiden ønsket å skape et sted hvor «folket» møtes i hyggelige omgivelser og med topp underholdning, sier Terje Slettum som forteller at målet aldri har vært å være en «hipp» festival, men et samlingspunkt hvor folk kan feire at sommeren har kommet til Raufoss.

– Det er helt tydelig at mange utflyttede totninger tar turen hjem denne helga, sier Slettum som forteller at billetten til neste års sommerfestival allerede legges ut for salg førstkommende lørdag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags