Terningkast 4: ARNE SVINGEN: Gutten som gikk opp i røyk

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Gyldendal

DEL

Storm er ny i klassen. Igjen. Faren til Storm er en kjent forretningsmann, og Storm føler ikke at han klarer å leve opp til farens forventninger. Det er heller ikke lett å finne rollen sin som rik, ny gutt, enda han har prøvd mange ganger.

Nå skal den nye klassen hans på en flere dager lang skogstur, vikarlæreren Petter er ihuga friluftsmann. Likevel klarer Petter og Storm å gå seg bort i skogen. Men Petter virker ikke særlig ivrig etter å finne igjen de andre. Og Storm skjønner at noe ikke er som det skal da han ser i lommeboka til læreren og oppdager at Petter heter noe ganske annet. Dessuten snakker han flere ganger i skjul i mobiltelefon, enda han sier at han ikke har mobilen med seg. Har vikarlæreren kidnappet ham? Hva kan Storm egentlig gjøre, med skadet fot etter et fall, og med en mage som skriker etter mat?

Den svært produktive forfatteren Arne Svingen har skrevet en spennende bok som bør fenge gutter og jenter fra ti år og oppover. Svingen klarer å gjøre historien levende og troverdig med et ujålete og nåtidig språk som treffer målgruppa hjemme. Svært spennende er det også, det bygges godt og gradvis opp. Men i den siste fjerdedelen av boka snur handlingen seg, og det blir for mye fram og tilbake før sannheten endelig kommer for en dag. Den virker dessverre ikke særlig sannsynlig, og for meg som forelder ganske uforståelig. Men sannsynlighet finnes det forskjellige meninger om, dette er uansett en spennende og leseverdig bok.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags