Arild Andersen Group til jazzklubben

Arild Andersen Group

Arild Andersen Group Foto:

Av
DEL

InnsendtTune Into Gjøvik Jazzklubb kan igjen invitere til jazzkonsert fra øverste hylle. I denne, kanskje tidenes jazzhøst på Gjøvik, er vi stolte av å presentere selveste Arild Andersen Group i Black Boxen TORSDAG 31.OKTOBER klokka 20:00. Som vanlig åpner vi dørene klokka 19:30 og inngang koster henholdsvis 250,-/200,- kr. Billetter kan kjøpes på forhånd via Gjøvik Kultursenter, noe man sikker bør gjøre for det er jo ikke sikkert det er igjen plasser for salg i døra. Her bør det igjen bli «stinn brakke».

Hva kan man så si om denne supergruppa? Jo, den så sitt lys i forbindelse med Vossajazz og Dølajazz i 2018 hvor de spilte for fulle hus og med kjempekritikker begge steder. Arild bestemte seg så for å fortsette dette prosjektet under navnet Arild Andersen Group og han har med seg noen av de aller ypperste av yngre norske jazzmusikere.

Marius Neset på saksofon har gjort en kometkarriere som både saksofonist og komponist og har skrevet verker for store ensembler som London Simfonietta og Kork. Han er absolutt en våre mest lovende og kommende store internasjonale jazzstjerner.

Helge Lien på piano har besøkt oss flere ganger og burde være meget godt kjent. Han er kjent med sin egen kritikerroste trio og har samarbeidet med de aller fleste.

Håkon Mjåset Johansen er en av de cooleste trommeslagere som finnes og også han har besøkt oss flere ganger med en rekke forskjellige ensembler. Å se og høre Håkon spille er en opplevelse i seg sjøl.

Arild Andersen har også besøkt oss mange ganger og trenger knapt noen introduksjon. Han er uten tvil en av de mest kjente norske musikere worldwide og har spilt med alle de store siden svart-hvitt TV’ens tidsalder.

Nå er denne supergruppa på en skikkelig turne og vi er som nevnt, veldig stolte av å få disse på besøk.

Men ikke nok med det; torsdag 14.november får vi besøk av nok en norsk verdensstjerne nemlig selveste Karin Krog. Hun stiller med prosjektet Meantimes og har med seg Vigleik Storås på piano, Bjørn Alterhaug på bass og Tom Olstad på trommer. Også her bør man være tidig ute å kjøpe seg billett. Mer info om dette kommer seinere, men sett av datoen.

Artikkeltags