Anne Kathrine Brodtkorb fra Lunner ble tildelt ”Bøhrreprisen” under åpningen av de 14. Teaterdagene på Lillehammer fredag kveld.

Utnevnelsen ble også en 70-årspresent fra et samlet amatørteatermiljø! Hun var nominert av flere av gruppene på Hadeland og ble karakterisert som en sann ildsjel av styreleder i Norsk Amatørteaterforbund, Einar Feldmann da han overrakte prisen foran en fullsatt teatersal i Kulturhuset Banken.

- Annes navn oser av teater og kunstnerisk utfoldelse. I flere tiår har hun vært - og er fortsatt - en betydelig ressurs for teaterlivet på Hadeland, sa Feldmann.

Anne Kathrine Brodtkorb kvitterte med å takke, og sa at hun var både glad, stolt og overrasket. Hun sa også at hennes interesse for amatørteater ble styrket gjennom kurs hun hadde deltatt på under Teaterdagene. Også denne gang var 70-åringen på Lillehammer i kurssammenheng. Nå var temaet ” Teater og livsmestring” der det ble tatt utgangspunkt i Vardeteaterets erfaringer. Dette er teater av og med tidligere innsatte.

Anne Kathrine Brodtkorb blir aldri for gammel til å lære – til beste for amatørteaterbevegelsen i en hel region!

Her er litt fra prisvinnerens merittliste:

Hun startet i begynnelsen på 1980-tallet Lunnerjentenes revygruppe og var turnésjåfør og regissør. I 1989 ble denne gruppa formelt oppløst da Lunner revy- og teatergruppe (Lurt) ble stiftet i samarbeid med Lunner musikkforenings revygruppe. Her var hun var aktiv fram til hun satte alle kluter til i Fagertun barne- og ungdomsteater (Fabu) i 1992.

Dette er nå ei teatergruppe med rundt 35 barn og unge, som starter hver høst med et nytt stykke som får premiere på våren. Prisvinneren brenner virkelig for FABU og er til stede i alle ledd, tidlig og sent.

Sammen med tre andre kvinner skrev hun manus til et historisk/pedagogisk teaterstykke fra bronsealderen på Hadeland. Ideen sprang ut fra funnet av to bronsebukker som ei elleve år gammel jente var med på å finne i 1925. I 2000 satte Lurt så opp Bronsebukkene på Grindvoll. Manus ble utgangspunktet for storsatsingen på friluftsteatret Bronsebukkene som de seinere årene er regissert av Arnulf Haga.

I 2009 var både Bjørn Sundquist og Mikkel Gaup med blant skuespillerne. I årets oppsetting var det Anne som for det meste hadde ansvaret for rollebesetningen, og i oversikten over de forskjellige grupper i organisasjonen Bronsebukkene var Annes navn å finne i de fleste.

Samtidig har hun vært en av drivkreftene i Musical, som arrangeres av Hadeland Janitsjar og Jevnaker korforening i januar hvert år. Musical startet i 2002 med My Fair Lady, fulgte opp med Operafantomet året etter og er blitt Hadelands nyttårsbegivenhet.

Anne Kathrine Brodtkorb ble utnevnt til æresmedlem i Lunner revy- og teatergruppe høsten 2008. Hun har tidligere fått både "Hadelandsprisen" og Lunner kommunes kulturpris.