Åpner portene for 6. gang

Tunet på Stenberg er en populær møteplass mellom markedsboder og bålpanner.

Tunet på Stenberg er en populær møteplass mellom markedsboder og bålpanner. Foto:

Av
DEL

Innsendt Førjulsarrangementet på Stenberg friluftsmuseum samler folk fra hele Østlandet som vil finne tilbake til den gammeldagse julestemningen. I fjor var det rundt 3000 på besøk på området.

Området syder av liv, det lukter godt fra putrende gryter med tradisjonelle retter og klinger taktfast fra smia mens hestenes dombjeller klinger mellom rimfrosttrærne.

I år fyres bakerovnen i rullebua for første gang vinterstid. Lina Dybdahl ved Ditlevines utsikt sier de har god erfaring med baking i den gamle ovnen fra i sommer. Nå satser de på vippejern på vedkomfyr ved siden av tradisjonsbakst i bakerovnen.
I Vollumfjøset er det ungdommen som rår. Kafeen serverer julegrøt, og i år er det Raufoss videregående skole som står for serveringa der. Nyheter er det også i fortellerhuset der pianostemmer og komponist Kjell Nordland framfører sin nyskrevne julegangar fra Kapp.

I salgsbodene finner du hjemmelagde varer av god kvalitet, slik at du kan fylle kurven med de siste julegavene.

Bak en trestamme titter det fram smånisser, og rundt på området kan du møte englekor og orkester som synger og spiller julesanger. Gode fortellere byr på fine stunder rundt grua, og ute på tunet står juletreet og byr til sangleker og juletregang.

Frivillige, lag- og foreninger fra hele Toten byr på sitt beste for å gi deg som er på besøk, Jul på den gamle måten.

Det er gratis å komme inn, og arrangørene oppfordrer besøkende til å kle seg gammeldags.
Ta med kontanter!

Hjertelig velkommen!
Arr: Toten historielag, Ihle i vekst, Ditlevines utsikt, Vestre Toten kommune og Mjøsmuseet.

Artikkeltags