Terningkast 4: ANNETTE HERZOG: Dragen, slangen og mandarintreet

Dragen, slangen og mandarintreet

Dragen, slangen og mandarintreet

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Illustrert av Justyna Nyka Oversatt av Kjell Olaf Jensen Mangschou forlag

DEL

Tysk-danske Annette Herzog har skrevet den rørende historien om Nora, en liten, redd og ensom jente som kryper ut av ruinene i en krigsherjet by. Minnene hennes er svake og drømmeaktige. Hun døyver tørsten og sulten med mandariner, og finner en venn en stor, svart og gammel hund. Nora og hunden holder sammen, de hjelper hverandre og blir uatskillelige.

Historien er enkel, og holdt i et nesten barnslig språk. Det er lett å få medfølelse med Nora, og for en voksen er det hjerteskjærende vondt å lese. Dette er ingen bok jeg får lyst til å lese for barna mine, selv om det uten tvil er en realistisk fortelling, kanskje er den til og med lysere enn virkeligheten. Barn kan lese den selv fra nitiårsalderen, men det kan være lurt å ta en prat om boka etterpå. Som et ledd i temaundervisning om flyktninger, egner den seg utmerket.

Polsk-norske Justyna Nykas illustrasjoner gjør ikke boka mer tilgjengelige. De er grove, enkle og i svart-hvitt. De er av god kvalitet, men appellerer ikke i så stor grad til barn.

«Dragen, slangen og mandarintreet» er en god bok, men den har et problem med å nå ut til et publikum.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags