Utrolig tilbakelent og muskelavspennende musikk. Et hyggelig samarbeid er dette mellom jazzveteran Per Husby og et før dette ubeskrevet blad, med røtter på Hamar, Anne Lande. De ser og høres ut som de kommer godt ut av det med hverandre. De boltrer seg skjønt boltrer kan være et sterkt ord duver er kanskje mer dekkende i et kjent og ukjent musikalsk og lyrisk landskap. Stikkord er blant annet Prøysen, Kjell Aukrust (!) Antonio Carlos Jobim ved siden av sterke bidrag fra de to hovedaktører. Brorparten av låtene er signert Husby.

Dette er en sjelden laid-back-plate der Anne Lande nærmest hvisker enkelte av tekstene akkompagnert av Husby, som bruker alt han har av fingre og ideer i sine soli og sitt harmoniske bakteppe. Ellers medvirker flere glimrende musikanter spennende innslag av så vel gjøvikenseren Atle Sponberg på fiolin, Arve Henriksen på trompet og Odd Andre Elveland på tenorsax pluss flere andre Bodil Niskas tenorsax bidrar på et spor og låter som ellers, som en krysning av Ben Webster og en aldrende Coleman Hawkins. Total spilletid på denne innspillingen er hele 72.13, men man behøver ikke å tømme hele kakefatet på en gang.

Dette er ellers ingen plate man nødvendigvis setter på når man ber med seg kameratgjengen på rølpefest med øl og pizza. Det er det som er så fint med Sakte sanger. Den er fri for oppsprekk for oppsprekkets skyld. Her er ikke spor av overdreven og unødvendig heseblesende "running up and down the scale": Her finnes modne musikere, som har all verdens tid i en ellers akselererende og oppjaget verden.

Også en ting til; det er deilig å høre ei sangerinne som kan synge viser på den dialekta de er skrevet på uten knoting. Ellers? Litt kjedelig og monotont i lengden? Tja, men man kan gjerne la musikken hvile ei stund. Som nevnt, det har ingen hensikt å tømme hele kakefatet. Man må unne seg å fordøye denne musikken, som ellers passer utmerket til et stille måltid for to, med god rødvin til. Sakte sanger er en innspilling som kan måle seg med stillheten faktisk et godt alternativ til stillheten. Musikken har ellers ingen nevneverdige bivirkninger, men virker beroligende i seg sjøl. Anbefales henimot den søte juletid.