AnJazz for tredje gang

Av
Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

- Det er gode artister i år, så vi håper mange musikkinteresserte kommer til Hamar for å få en god festivalfølelse, sier Anja Katrine Tomter, som er ansvarlig for arrangementet. Nå er det tredje gang Hamar jazzfestival arrangeres, og programmet øker for hvert år.

Nora varmer opp

Som oppvarmer for Christel Alsos, som avslutter festivalen i Hamardomen søndag 15. april, er engasjert 11 år gamle Nora Foss al-Jabri fra Raufoss. Hun skal synge tre sanger, med Jon Anders Narum som akkompagnatør. Dessuten holder Hamars egen Silje Nergaard konsert på lørdag.

Det starter fredag 13. april med to konserter i Hedmarksmuseets aula, først ved ragtimepianisten Morten Gunnar Larsen med Ophelia Orchestra og deretter med Helge Lien Trio. I Hydranten skal gruppa Sonora Cimarron by på salsamusikk inspirert av Cuba og Puerto Rico inkludert andre latinamerikanske rytmer.

Gruppa spiller akustisk, og det er mulig for danselystne til å svinge seg med. På Quality Astoria Hotel blir det «Tribute to Chet Baker» med Kjersti Subø, Ole Jørn Myklebust, Per Husby, Bjørn Alterhaug og Roger Johansen. På nattjazz samme sted spiller Moments Notice, som har utspring fra musikkhøgskolen.

Hyllesten fortsetter

Hyllesten til Chet Baker fortsetter på jazzlunsjen på samme hotel lørdag. Der skal Jan Erik Vold og Egil Kapstad i ilden. I museets aula på kvelden opptrer Silje Nergaard med band, mens Karin Krog, John Surman og The Meantimes spiller på hotellet. Til Hydranten kommer Maria Mena direkte fra turneen hun holder på med i Tyskland. Nattjazzen ivaretas av Kasper Værnes All-Stars.<aic:endattr val=»ctrack»/>

Søndag er en lokal gruppe, Stange storband, i ilden i Festiviteten, og festivalen avsluttes i Hamardomen. Dit kommer Christel Alsos, som har fått gode kritikker for sin debutplate og har musikalske røtter i en blanding av pop, blues og visejazz. Men først på scenen er Nora Foss al-Jabri.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags