Gå til sidens hovedinnhold

Alex Rosén rocker med hadelendinger

Artikkelen er over 19 år gammel

Alex Rosén er kjent for utallige stunt og utrolige TV-opptredener. Nå satser han på et nytt rockeband, og har fått med seg tre hadelendinger. Sigve Pollestad Høghaug fra Tingelstad og eks-Kåre & The Cavemenn medlemmene Dag Fallang Gravem og Kåre João Pedersen fra Harestua utgjør The Young Dudes. – Å spille sammen med tre hadelendinger er noe jeg alltid har drømt om, gliser Alex.

– Dette er en drøm jeg har hatt lenge, og nå har den endelig gått i oppfyllelse, forteller Alex selvsikkert.
OA møter bandet under en øving i kjelleren «Betong» i studenthuset Chateau Neuf i Oslo. Et intervju med Alex Rosén og de andre guttene i bandet er en særdeles interessant opplevelse med utallige avsporinger. Humøret er som vanlig på topp.
– Jeg har også drømt om å spille med Per-Jan, typen til cowboy-Laila, utbryter Alex, og legger ut om Se og Hør-historien der en fortvilet og forlatt Per-Jan lengter tilbake til sin kjære cowboy-Laila.
– Jeg føler meg beslektet med cowboy-Laila. Idolene mine er Per-Jan og Elvis. For ikke å snakke om Rjukan-Elvis. Kjell-Elvis. Han er konge!, slår vokalisten fast.

Vi sporer inn på bandet igjen. Navnet skal være «Alex Rosén featuring The Young Dudes», og Alex forteller at bandet er noe han vil satse seriøst på.
– Det er dette vi skal konsentrere oss mest om framover. Vi kommer til å fortsette som band, og har mange planer, sier Alex.
Forrige uke hadde bandet sine første konserter i Norge. En miniturné til Drammen, Molde og Hamar ble vellykket, men de var spente på forhånd.
– Vi hadde bare spilt en konsert før, og det var i full storm på student-cruise til Danmark. Både kordamene og halve bandet endte opp med å bli sjøsjuke og spydde, sier Alex og brøler av latter.
– Kåre var verst. Han måtte ha med bøtte under konserten. Det var dritkult! Det ble en speisa konsert, men en interessant opplevelse, legger han til.

De fire utelukker ikke en «back home»-turne til Hadeland.
– Vi har lyst til å spille der. Det hadde vært fett, mener Alex.
Alex Rosén har spilt på Hadeland en gang før. Det var for flere år siden med vanvittige Go Go Gorillas på Bergslia i Brandbu. Dette er et band Alex ikke er interessert i å snakke særlig om, men på Bergslia den gang var det fire unge og ferske Hadelandsrockere som stod for oppvarmingen. Det var Cavemenn, forløperen til Kåre & The Cavemenn, med blant annet Dag og Kåre på scenen. Blant publikum den kvelden befant en enda yngre Sigve seg, med en drøm om å bli rockestjerne. Nå er de fire samlet i ett band.
Konsertene til The Young Dudes og Alex er delt i tre.
– Vi har på en måte tre sett. Det første settet er en «Lonely man crying much»-del, så har vi en party-del, før vi avslutter med skikkelig rockedel, avslører Alex.

Låtene de spiller er en blanding av cover og egenproduserte sanger.
– Musikken er en lett blanding av alt. Vi spiller noen av de gamle sangene mine, og sanger som «Bobby Brown», «The Trip», «Can I get to know you better», «Bossanova», «I want to rock» og «You´ve lost that loving feeling». Vi spiller også noen sanger til ære for Elvis, og noe er funk og disco-inspirert, sier Alex med entuiasme.
– En av de nye sangene våre heter «My motor». Den handler om å kjøre bil. Om å kjøre bil fort! Jeg er glad i biler, understreker Alex.
Og her sporer vi av igjen med historier om fantasifulle forbikjøringer på innersiden i Oslos rundkjøringer (som er noe av det morsomste Alex vet), sjokkerte ansiktuttrykk, nesten-ulykker og den forestående bilturen til Molde på miniturnéen. Her planlegger Alex å kjøre egen bil så han kan ta noen avstikkere underveis, og for å teste hvor mange ganger det er mulig å kjøre forbi de andre. Alt fortalt med enorm innlevelse og Alex’ karakteristiske og utrolig smittende hø-hø-latter.
– Inspirasjonen til Kåre er damer. Mye damer og mye penger, fortsetter han plutselig.

– Vi vil være en stemme, sier Alex.
– En ny stemme for rettferdighet i verden, og vi forlanger å bli hørt, gliser han.
Det etterfølgende latterbrølet reiser litt tvil om troverdigheten i utsagnet.
– Vi følger opp rockemytologien. Nå har vi vært berømte og kjente, så nå er det på tide å selge seg totalt uten selvrespekt, ler ex-caveman Dag.
– Jeg planlegger å holde på på denne måten til jeg blir 50 år. Minst, sier han.
Det er hadelendingene i bandet som lager musikken til de nye låtene.
– Alex prøver å lage låter, men han skjønner jo ikke musikk. Han har teksten og ideen, og synger og nynner instrumentene til oss. Vi prøver å skjønne hva han mener, og følger opp med musikken. Vi er foreløpig i startfasen, men vi håper å gi ut en plate. Det er planer om cd, men foreløpig er det live-opptredenene som står i fokus, sier Dag.
I bandet spiller Dag bass, Kåre trommer og Sigve gitar, mens Alex står for vokalen. Kanskje spiller de på hjemmebane i Oppland snart, og det er bare å glede seg. Det tegner til å bli et forrykende rockeshow.