Rodmar Johansen og Gaute Strandlie, med hver sin konstellasjon, er en duo som har fått æren av å spille opp foran noen flere enn vanlig da de skal varme opp publikum foran storkonsertene under årets Akevittfestival på Gjøvik. Strandlie, som spiller sammen med Ole Marius Pladsen i den irske folk-duoen Joys of Spring, varmer opp for Staut på lørdag og vet litt om hvor mange som forventes på et arrangement som dette.

Stjerne fra Beitostølen

– Ettersom jeg skjønner vil teltet fylles opp, så dette blir en ny opplevelse for oss - rett og slett publikumsrekord, sier Strandlie som mener den intime pubmusikken duoen spiller så absolutt har noe i et stort telt å gjøre:

– Er det ikke høyttalere der da? Flere og flere kan låtene vi spiller og vi er godt vant med allsang. Faktisk hadde det vært gøy og fått med hele teltet. Synes i grunn vi er en god match med Staut også for øvrig, men folk vil nok klare å skille mellom meg og frontfiguren, selv om vi er navnebrødre, sier Gaute Strandlie.

Rodmar Johansen er derimot usikker på om det blir «rekord» for hans del, han har tross alt sunget en del konserter.

– For å være helt ærlig er jeg ikke helt sikker. Spiller du på festivaler er det tall på hvor mange som er inne og så videre, så kan man jo noen ganger lure på hvor mange det er som faktisk har hørt på. Men jeg har nok sunget for 1000 personer før ja, sier den erfarne vokalisten som ikke stiller alene på scena:

– Jeg har med meg Guttorm Aarhaug på gitaren - en ekte stjerne fra Beitostølen som faktisk vant den første MGPjr som ble avholdt. Vi

møtes ofte siden han også jobber som bartender her på Gjøvik.

Rundt bord

Nils Jørgen Nygaard i Showstart AS er en av festivalens samarbeidspartnere på konsertfronten og han er svært happy med at artistene han spurte om å bli med sa ja:

– Det stemmer så til de grader, ikke bare er de booket ut ifra det å lage en fin helhet, men også siden de innehar kvaliteter som må fram i lyset. Rodmar er en av byens beste vokalister, Guttorm må da være en av distriktets mest brukte trubadurer, med god grunn, og Joys of Spring tar vare på irske sangtradisjoner på en ypperlig måte. Disse skal også i sving under «Musikerne av det runde bord» som foregår på dagtid, sier Nygaard som forklarer at det det er en akustisk kontinuerlig jam hvor utvalgte konstellasjoner overlapper hverandre for å skape samspill på tvers av sjangre.

– Musikere tar kontakt med de utvalgte eller oss i forkant og de skrives opp som deltakere rundt bordet, sier Nygaard som bekrefter at bordet naturligvis er rundt!

– Selvfølgelig, et gedigent rundt bord. Vi setter opp et piano der også. Trivelig stemning blant landets produsenter av øl og akevitt som holder stand i teltet med barer, smaking og fagprat, egentlig en ganske unik festivalsetting, sier han og legger til at gjengen som i tur og orden setter seg ved det runde bord er Gjøvik Spelemannslag, Joys Of Spring, Per Strand & Rodmar Johansen, Viken Folkehøgskole før det hele rundes av med en real lausjam.