Terningkast 6: ÅGE DALBY/JAN GREVE/PER JORSETT: De olympiske vinterleker 1924-2006

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Akilles Forlag Oslo 2006

DEL

Trekløveret Åge Dalby, Per Jorsett og Jan Greve har begått et aldri så lite mesterverk med "De Olympiske Vinterleker 1924-2006". Boka tar for seg alle vinterlekene i tidsrommet og er en fantastisk gave til alle som er interessert i den olympiske vinterhistorien.

Boka er delt i tre. Første del er en artikkel skrevet av Sigmund Loland, professor og rektor på Norges Idrettshøgskole. Artikkelen er kalt "Olympismen: Coubertin, idealene og realitetene". I andre del presenteres hvert eneste vinter-OL fra Chamonix i 1924 til Torino i 2006. Den tredje og siste del av boka er ren statistikk. Her finnes all relevant statistikk fra de 20 vinter-OL som er arrangert.

Boka er en meget behagelig reise i vinter-OLs historie. Foruten selve historikken fra hvert OL, er boka spekket med interessante artikler/personskildringer fra OL-historien. Som eksempel: Maren Haugli fra Jevnaker har fått et eget kapittel side 474 etter sine prestasjoner i Torino sist vinter.

"De Olympiske vinterleker 1924-2006" er en fin miks av statistikk, bakgrunnsinformasjon og oppsummering fra samtlige OL og er spekket med et innbydende og glimrende billedmateriell. Statistikkdelen er et kapittel for seg. Over 50 sider med all nødvendig fakta fra vinter-OL.

En praktfull bok – som anbefales på det sterkeste.

En tilsvarende bok om sommerlekene 1896-2004 kom ut etter OL i Athen i 2004.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags