Adam Douglas gir ut «sine» beste amerikanske julesanger

PÅ TUR: Adam Douglas er klar med juleturneen kalt «An American Holiday», der han også byr på sin egen julelåt - om en «halvglad» jul, såvel som kjente og kjære sanger og noen utvalgte, mer ukjente perler fra amerikansk musikk.

PÅ TUR: Adam Douglas er klar med juleturneen kalt «An American Holiday», der han også byr på sin egen julelåt - om en «halvglad» jul, såvel som kjente og kjære sanger og noen utvalgte, mer ukjente perler fra amerikansk musikk. Foto:

Av

«Stjernekamp»-vinner Adam Douglas vil gjerne vise frem hva en ekte, amerikansk jul er – utover den mer pompøse Hollywood-versjonen.

DEL
– Nordmenn er glad i amerikansk kultur, og julen er som alt annet der borte: Stor!

Han ler, og påpeker at amerikansk julemusikk ikke bare behøver å være svulstig og storslagen, at den også har mye fint å by på.

– Folk ser gjerne Hollywood-versjonen, men musikken vår er så mer. Det er så mange ulike juletradisjoner, USA er smeltedigellandet, og det vil jeg gjerne ta frem. Vise spennet fra det grandiose og voldsomt jublende gleden til andre mer ettertenksomme sanger, som «Winter Song» som kjærlighet og savn, sier Adam Douglas.

Han er også glad i soulhelten William Bells «Every Day Will Be Like Christmas» og legendariske The Bands «Christmas Must Be Tonight».

– Den vokste jeg opp med. Det er en god låt om julesesongen, med litt Jesusbarn. Men jeg passer på at det blir litt for alle, og ikke bare jul, men også om vintersesongen, sier den sympatiske amerikaneren – som neste uke drar i gang juleturneen «An American Holiday with Adam Douglas». En låt som ikke er med på repertoaret?

– «Jingle Bells», lyder det kjapt.

Egen innfallsvinkel

Douglas har på seg signaturhatten denne vinterdagen, og snakker med sin velkjente aksent med spor av både Oklahoma og Sunnmøre når han forteller om hvorfor han prøver seg på denne egne juleturneen.

– Jeg vet det er mange artister som er ute på juleturné, men dette er noe jeg alltid har hatt lyst til – og jeg har min egen innfallsvinkel. Jeg har rett og slett lyst til å dele noen perler. Det finnes ukjente amerikanske julesanger også, smiler han skjevt.

Nå skal han gjøre ferdig turneen «Swinging Christmas» med Hærens Musikkorps i Nord-Norge ut denne uken, før han trår til med et lite knippe sterke, yngre musikere, kjent fra band som Fieh og Hajk. Med ham blir de seks på scenen.

Fra 4. til 22. desember skal juleturneen by på amerikanske jule- og årstidssanger slik Adam Douglas synes de skal høres ut, farvet av R & B, jazz, soul, country og singer/songwriter-stilen, og med nye arrangementer.

Halvglad jul

Den folkekjære «Stjernekamp»-vinneren har også begått sin egen julesang, kalt «Half A Happy Holiday».

– Den skrev jeg for å minne om at det er mange som sliter litt ekstra i julen. Man behøver ikke være hjemløs, kanskje er man bare alene eller langt hjemmefra. Er det bare glade julesanger å høre, er det klart at det kan forsterke følelsen av ensomhet, sier Adam Douglas.

Han opplevde selv å ikke få julebesøkt familien sin i USA på 11 år. I dag trives han med norsk jul med kone og sønn. Det står alltid musikk på hjemme hos familien Douglas Enevoldsen, og til jul er det én låt han «må» høre.

– Det er Nat King Cole som synger «The Christmas Song». Det er ikke jul før jeg hører den.

Adam Douglas smiler under hatten, og medgir at han faktisk har dristet til å ta med seg nettopp denne sangen på den forestående juleturneen setliste.

– Det er skummelt! Men den er liksom selve oppskriften på den ultimate, amerikanske julen.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags