Et sterkt artistknippe entrer scenen på Rockefeller 11. november – med «Stjernekamp»-vinner Adam Douglas og Knut Reiersrud i spissen.

Lang fartstid

Også det amerikanske bluesbandet Rick Estrin & The Nightcats med norske Kid Andersen om bord, samt tidligere bandkonkurransevinnere som Heidi Solheim i Pristine og «X Factor»-vinner Hans Bollandsås blir å høre. Bluesnews så dagens lys høsten 1997 som riksdekkende blad, tilknyttet den nystiftede organisasjonen Norsk Bluesunion – som 23 bluesklubber fra sør til nord hadde dannet når bluesbølgen begynte å skylle over Norge. I jubileumsåret kan Bluesnews dermed vise til 20 års fartstid med et opplag på mellom 8.000 og 10.000, noe som ifølge pressemeldingen sies å være enestående i norsk musikkmagasinsammenheng.

Nominert

Bladet har hele tiden vært drevet uten økonomisk tilskudd – med unntak av et engangsbeløp som starthjelp i 1997. Det har vakt oppsikt helt til bluesens hjemland: I 2013 ble Bluesnews tildelt den prestisjetunge «Keeping the Blues Alive»-prisen fra Blues Foundation i USA. Denne uken kom beskjeden at bladet er nominert til European Blues Award 2017. Det er en musiker som er redaktør så vel som ansvarlig utgiver og designer: Bassist Rune Endal, kjent fra først Vazelina Bilopphøgger før han meldte bluesovergang til Vidar Busks første band The True Believers.