Kari Ormestøyls «Viken II» har ligget så lenge på hitlisten at den vil bli kåret til årets låt i 2008. Vi tok en prat med norsktoppgeneral Rune Alstedt omkring Kari, låten hennes og Norsktoppen.

- Det er forholdsvis uvanlig at en relativt ukjent artist som Kari Ormestøyl entrer Norsktoppen med en førsteplass. «Viken II» lå på førsteplass i to uker med en gang låten ble lansert. Så ble den skjøvet ned til annen noen uker før den inntok førsteplassen igjen. Til sammen lå «Viken II» seks uker helt på toppen, og med en rekke uker på andre og tredjeplass, informerer Alstedt.

Det er nærliggende å spørre om suksessen er et utslag av lokalpatriotisme. At totningene har stemt ekstremt mye for å støtte en av sine egne.

- Vi har ingen geografiske data på hvor stemmene kommer fra. Det eksakte antall stemmer går vi heller ikke ut med. Men «Viken II» har fått så mange stemmer at det er en umulighet at overvekten skulle komme fra totentraktene, poengterer Alstedt.

- Da jeg kom inn på Norsktoppen var jeg kjempeglad. Jeg hadde aldri drømt om å bli værende der i 33 uker, og jeg er veldig takknemlig ovenfor alle som har stemt på meg i disse åtte månedene. Det er på ingen måte leit ikke å være med lenger, jeg er heller stolt over å ha vært med så lenge, sier Kari Ormestøyl.

PDF-avisen