Hege er på «boot camp» i Nashville

Debuten: Også Hege Øversveen har vært fersk låtskriver. Her fra hennes aller første konsert på Peder Balke-senteret i april 2011. Nå inviterer hun til ny låtskrivercamp – på Kapp.arkivfoto: frode hermanrud

Debuten: Også Hege Øversveen har vært fersk låtskriver. Her fra hennes aller første konsert på Peder Balke-senteret i april 2011. Nå inviterer hun til ny låtskrivercamp – på Kapp.arkivfoto: frode hermanrud

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Hege Øversveen er tilbake i Nashville for å la seg inspirere til å skrive nye låter. Så skal hun selv inspirere på mer lokal låtskrivercamp neste måned.

Etter å tilsynelatende ha holdt seg i ro som Mississippi på en heit solskinnsdag i noen måneder, befinner Hege Øversveen seg nå i Nashville på jakt etter gode låter og ikke minst folk å skrive de med.

– Dette er en ren firmatur, sier countryartisten fra Biri og ler.

– Jeg reiser over for å få inspirasjon til låter til mitt neste album, sier Øversveen som ved siden av gitaren reiser med en avtalebok full av ideer og avtaler.

Toppmøte

Hege Øversveens Nashville- turer har båret frukter før. Denne gangen stiller hun imidlertid mer forberedt enn noen gang.

– Jeg har blant annet gjort avtale med Ray Stephenson, en låtskriver jeg møtte sist jeg var i Nashville. Han skriver låter for blant andre Kenny Chesney. Det ser også ut til at jeg får bli med å se hvordan Guy Clark jobber! Han har skrevet for navn som Ricky Skaggs og Steve Wariner. Jeg har ingen forventninger om å bli med å skrive låter, men bare å møte ham og se hvordan han jobber, blir en utrolig opplevelse bare det, kvitrer Øversveen.

Låtskrivercamp på Kapp

Nashville klinger litt ekstra godt i hjertet til biringen. Ikke bare er byen hovedstaden for musikken hun setter aller høyest, det var også dit hun for snart fire år siden reiste for å spille inn sin første EP.

– Det var i Nashville alt begynte for min del, sier hun og forteller at hun også skal spille noen akustiske konserter rundt om i byen.
Når hun kommer hjem, er det imidlertid musikkregionens låtskrivercamp på Kapp melkefabrikk helga 13. til 15. mars det dreier seg om.

– Det er bare å melde seg på, sier hun og ber de som sitter med tekster og melodier om å ikke være så harde mot seg selv.

Lært av seg selv

– Det er mange som er engstelige for å kalle seg låtskriver, det høres så voldsomt ut og det forstår jeg. Det er ikke så lenge siden jeg begynte å skrive sanger selv, sier hun og forteller at det bare er å kontakte henne for å bli med på campen.

– Det er en trivelig og sosial helg der man skriver låter sammen, møter nye venner og knytter kontakter. Akkurat det er viktig i denne bransjen, sier Hege Øversveen som selv har blitt flinkere til å leve som hun preker:

– Etter å ha vært involvert i låtskrivercampene, har jeg blitt flinkere til å involvere andre i låtskrivinga selv.

Som mentorer og bidragsytere, stiller Morten Andreas Raddum, Simen Evenrud og Nino Alexander Moscoso-Araya opp med kunnskap og gode råd.

– Og så må vi ikke glemme Helge Øye som sørger for at alle får mat og drikke i kroppen, avslutter Hege Øvervseen.

Artikkeltags