I helga var det Hege som sto på scena i Kapps nye, lille konsertarena

OVERRASKELSE: Hege Øversveen avsluttet konserten med en overraskelse. Ørjan Engtrø på trekkspill og verten selv, Erik Nygård, på vaskebrett.	FOTO: Hans Olav Granheim

OVERRASKELSE: Hege Øversveen avsluttet konserten med en overraskelse. Ørjan Engtrø på trekkspill og verten selv, Erik Nygård, på vaskebrett. FOTO: Hans Olav Granheim

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hege Øversveen opptrer gjerne for et begrenset antall publikum. Da passet det jo fint at Erik Nygård inviterte henne til Smestadlåven.

DEL

Det begynte med at Nygård hadde lyst til å utvikle noe han kunne styre selv. I 2010 kjøpte han gård på Kapp og bygget ny låve to år senere.

Så kom ideen om at låven kanskje kunne brukes som selskapslokaler, kanskje til og med konsertlokale. Første etasje er opptatt med landbruksmaskiner, for gården har mye åker hvor det skal sås og høstes, men på loftet gikk det an å lage noe til selskapsformål. Nå er det tre-fire år siden han hadde første arrangement der. Siden har det bare ballet på seg, konfirmasjoner og andre selskaper - og konserter. Salen rommer greit 40-50 gjester, den har bar og ei scene med alt nødvendig utstyr.

Fra bunnen av

Det er moro å skape noe helt fra bunnen av, mener Nygård, som byr på både hjemmelaget og tilkjørt mat, alt ettersom. Om vinteren kan han ha aktiviteter ute. Gården ligger med utsikt over både Mjøsa og rundtliggende herligheter, og det kan gjestene få attpå.

At også Hege Øversveen ble kapret til en konsert på Smestadlåven, henger sammen med at hun gjerne vil holde intime solokonserter, bare med gitar. Hun etterlyste gode plasser å spille på, og fikk henvendelse fra Erik Nygård. I sommer har hun fartet mye rundt i Sør-Norge og er nå klar for en mer lokal turne. Men konsertkveld ble bestemt, og Nygård rakk knapt å annonsere den før det var utsolgt. Han har mange som følger med på hjemmesida.

Ny sang

Etter en runde med hjemmelaget lapskaus benket publikum seg ved langbordet i låven, og fikk servert to økter med Hege Øversveen, og med en overraskelse til slutt. Det ble låter fra hennes to cd-plater, litt coverlåter og en helt ny sang som nå ble testet på publikum, med god mottakelse for I need some sunshine. Publikum fikk også være med og synge litt, i hvert fall litt «yeah yeah» på en Tom Petty-cover og på klassikeren Me and Bobby McGee. Klassiker må også Stones-hiten Satisfaction kalles. Ellers en blanding av låter på engelsk og norsk, det siste vil helst si biring.

Og til slutt overraskelsen, eller ekstranummeret, der trekkspiller Ørjan Engtrø dukket opp fra intet og ble med, mens verten selv trådte til som akkompagnatør på vaskebrett.

Artikkeltags