De fikk Caspar-prisen for sin geniale idé

Tok imot: Markus Brovold, Anders Hagebakken, Arnfinn Pedersen og leder Espen Torseth i Gjø-Vard Orienteringslag tok imot prisen søndag. Foto: Asbjørn Risbakken

Tok imot: Markus Brovold, Anders Hagebakken, Arnfinn Pedersen og leder Espen Torseth i Gjø-Vard Orienteringslag tok imot prisen søndag. Foto: Asbjørn Risbakken

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Gjøvik: Gjø-Vard har fått mye positiv oppmerksomhet for sin oppfinnelse «Stolpejakten». I går fikk de enda mer.

DEL

For da Gjøvik Salgs- og Reklameforening tradisjonen tro delte ut Caspar-prisen på Gjøvik-Markens siste dag, var det orienteringslaget som kunne motta hederen.

Prisen går til personer eller foreninger som har tatt initiativ som har kommet befolkningen til gode, eller gjort byen kjent utad. Og med konseptet stolpejakt har Gjø-Vard Orienteringslag gjort nettopp det.

Mange superlativer

Det var en på alle måter begeistret jury som kunne presentere begrunnelsen.

«Konseptet som er utviklet har fått mange mennesker ut i naturen gjennom lanseringen av en genial idé: Å plassere ut poster som man ikke skal finne ved hjelp av kart og kompass i tradisjonell orienteringsforstand, men bare for å oppnå den positive effekt det er å gå, løpe eller sykle i naturen. Konseptet har bidratt til at nye mennesker har kommet seg ut i naturen, og at andre kommer seg mer ut enn før. Et godt og viktig bidrag til forbedret folkehelse og gode opplevelser i kombinasjon», heter det i juryens begrunnelse.

Stolper med spredning

Stolpejakten har strukket seg langt utenfor kommunens grenser. I dag er den blant annet på plass i Gudbrandsdalen, på Hadeland, i Akershus, Oslo og Bergen.

«Det var på Gjøvik det startet, og dette har så mye godt i seg på så mange måter at potensialet er uendelig», heter det i juryens begrunnelse.

Før sommerferien fikk tiltaket Sparebankstiftelsen til å åpne hvelvet, og tilskuddet på 400.000 kroner kom godt med. Det er nemlig kostbart å trykke opp 50.000 kart.

Prisen ble delt ut av Gjøvik Salgs- og reklameforening, ved Arne Jørgen Skurdal og Hanne Hogness. Casparprisen er blitt delt ut siden 1976.

Caspar-prisen de siste 10 åra

2014 - Ingvild Flugstad Østberg

2013 - Morten Irgens

2012 - Hilde Svae

2011 - Kjersti Linnerud

2010 - Rune Aasheim

2009 - Vind Idrettslag

2008 - Gro Hammerseng og Else Marthe Lybeck

2007 - Ole Steen

2006 - Ole Christian Skattum

2005 - Jubel:Event

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken