Gå til sidens hovedinnhold

KS og regjeringa tapte, lærerne og sykepleierne vant.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kommunal og arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen har valgt å spille fullt og helt på KS sin side når han og regjeringa tyr til tvungen voldgift for å stanse streiken til Sykepleierforbundet og Utdanningsforbundet. Argumentet om at det var stor fare for brann i et gjenvinningsanlegg i Fredrikstad er ikke troverdig i og med at streikeledelsen i UNIO hadde gitt arbeidsdispensasjon for de av sine medlemmer som var tatt ut i streik ved anlegget. Dette skjedde to timer før Isaksen en fredag ettermiddag fant det opportunt å kunngjøre tvungen voldgift. Regjeringa har dermed vist sitt sanne ansikt i forhold til den frie forhandlingsretten. Den har også lagt seg ut med Sykepleierforbundets og Utdanningforbundets medlemmer. Det kan den komme til brenne seg mye på.

Det er likevel regjeringa og KS som er den tapende part i denne konflikten, og som vil sitte igjen med svarteper. Lærere og sykepleiere har stor sympati i opinionen, og KS og regjeringa har vist liten villighet så langt til å hoste opp forslag til konkrete tiltak som faktisk kan forhindre fallende rekruttering og trenden til at mange gir seg etter noen år. Hvem det går utover? Elever og pasienter.

Kommentarer til denne saken