Kristine T. G. Hardeberg gjester K-forum på Ynglingen i Gjøvik tirsdag 29. august kl. 19.30. Gjøvik-kvinnen er aktuell med boka «Kunsthistorie for alle» med undertittelen «En oppdagelsesferd i kunsten». Hardeberg er forfatter og underviser i kunsthistorie. Et av formålene med den nye boka hennes er å senke terskelen for å forstå kunst.

– Jeg har skrevet denne boken for å vise at kunsthistorie slett ikke trenger å oppleves som fremmed og vanskelig. Tvert imot er det både gøy og spennende,uttalte huntil OA-journalist Frode Hermanrud

i forbindelse med boklanseringen i desember.

Mange gaper altfor høyt når de en sjelden gang besøker et galleri, mener Hardeberg. Selv anbefaler hun «restaurantmetoden».

– Det er ingen som kjøper alle rettene og bestiller alle vinflaskene på restaurant. Man velger. Slik bør det også være når man besøker et galleri. Velg ut fire-fem ting du vil se, og så er du ferdig, forklarte hun.

Tirsdagens foredrag er åpent for alle kvinner som ønsker å ta en liten titt inn i kunstens verden og bli kjent med noen av verdens mest kjente kunstnere og kunstverk.

Hvorfor er det viktig å være litt barnslig når du nærmer deg et kunstverk? Hva betyr det når du ser en forlatt sko i et bilde? Hvorfor er Jomfru Marias kjole nesten alltid rød? Dette er noen av spørsmålene publikum vil få svar på.

K-forum Gjøvik er et åpent forum for kvinner over 20 år, i regi av KFUK-KFUM. Det er gratis inngang. Enkel servering og kaffespleis. Alle interesserte er hjertelig velkommen!