Kristian ble syk – bare reserve i skøyte-EM

Kristian Ulekleiv må nøye seg med å være reserve på lagtempo i helgas skøyte-EM i Heerenveen.

Kristian Ulekleiv må nøye seg med å være reserve på lagtempo i helgas skøyte-EM i Heerenveen. Foto:

DEL

Da Kristian Ulekleiv ble syk ved juletider, klarte han heller ikke å kvalifisere seg til helgas EM enkeltdistanser på skøyter i Heerenveen.

23-åringen fra Gjøvik må nøye seg med å være reserve på lagtempolaget i Nederland til helga, all den tid han ikke klarte å kvalifisere seg til noen av distansene under uttakingsløpene i Vikingskipet i slutten av romjula

– Jeg fikk litt sykdom i jula, og da gikk det heller dårlig i kvalikløpene på Hamar. Jeg forsøkte meg på en distanse, før jeg avsto fra resten, forteller Kristian Ulekleiv.

Stusslige resultater

Dermed blir det ifølge 23-åringen mer treningssamling enn konkurranser for hans del i Heerenveen til helga.

Norske skøyteløpere har slitt i innledningen på årets sesong, ikke minst de etablerte løperne med Sverre Lunde Pedersen i spisse. Kristian Ulekleiv håper på formstigning til helga og inne minst fram mot VM på Hamar i slutten av februar.

– Det har vært mye stusslige resultater. Det gjelder alle norske, selv om vi «nye» har gjort det forholdsmessig best. Sjøl har jeg gått noen fra løp, ikke minst på 1500 meter ved et par anledninger i verdenscupen før jul. Jeg har satt noen personlige rekorder og egentlig gjort det ganske bra, men ikke følt meg helt rå enda, sier han.

VM fortsatt målet

Det håper Gjøvik-gutten å gjøre noe med fram mot sesongens store mål – VM på hjemmebane.

– Det er fortsatt det store målet og absolutt viktigste denne sesongen. Jeg håper å løfte meg fram mot uttakingsløpene og kvalifisere meg dit.

Kristian Ulekleiv minner også om at norske skøyteløpere innledet sesongen relativt svakt, men kom sterkt utøver sesongen i fjor.

– Jeg vet ikke hvorfor hele laget har prestert under pari så langt. Vi må bare satse på at det snur til det bedre nå utover vinteren, avslutter EM-reserven på lagtempo.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags