Kriseledelsen gjør ingen generelle tiltak i Gjøvik

SAMLET: Her sitter kriseledelsen i Gjøvik kommune samlet fredag kveld.

SAMLET: Her sitter kriseledelsen i Gjøvik kommune samlet fredag kveld. Foto:

Da kriseledelsen samlet seg fredag, hadde de elleve ferske smittetilfeller med seg inn. Da de kom ut ble ytterligere fem tilfeller bekreftet.

DEL

Kriseledelsen i Gjøvik kommune satt ved 15-tiden fredag i møte på rådhuset. Bakgrunnen var dyster. På en uke hadde 27 personer fått påvist koronasmitte, og flere av dem har ukjent smitteopphav.

Flere smittetilfeller ble bekreftet etter møtet. Da var dagens antall på bekreftede smittede oppe i 16, noe som gir 32 smittede siden sist fredag i Gjøvik kommune.

– Det er ytterligere fem nye smittetilfeller i Gjøvik, som betyr at vi nå, siden fredag forrige uke, har 32 aktive smittetilfeller, sier ordfører Torvild Sveen til OA etter å ha kommet ut fra kriseledelsens møte like etter klokka 16.

Tidligere fredag bestemte regjeringen seg for ikke å iverksette nye, drastiske smittevernstiltak. Det var også noe kommuneledelsen tok med seg inn i sitt møte.

Rådmann Magnus Mathisen og ordfører Torvild Sveen hadde tidligere sagt at det var usikkert om de vil gjøre noen konkrete, lokale tiltak for å stanse smittespredningen. Det ble også bekreftet etter møtet.

På grunn av at man har sirklet inn smitten, og har kontroll på mange av de smittede, hvem de har omgitt seg med og hvor de har vært, er det ikke behov for generelle smittevernstiltak i kommunen ifølge kriseledelsen.

Møtet ble satt i 14.30-tiden og halvannen time senere var møtet avsluttet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken