Krise(maksimering) NÅ?

Av
DEL

MeningerKommentarer til MDGs kommunestyrerepresentant A. S. Douvlos innlegg 2. desember som ber Gjøvik kommunestyre «erklære klima og miljøkrise» NÅ.

Krise er et sterkt ord som ikke bør (mis)brukes i hytt og pine. I følge Wikipedia stammer ordet fra det greske krisis (og latinsk crisis) som kan oversettes med plutselig forandring, avgjørende vending eller skjebnesvanger forstyrrelse»

De fleste er nok enige i at vi står i en krevende situasjon med hensyn til miljø og klima i vår verden. At «Befolkningen føler nå at de er i en krise» er etter mitt skjønn å overdramatisere situasjonen, skape unødvendig frykt og bekymring. Kan MDG dokumentere denne «krisefølelsen» i befolkningen? Risikoen for at vi en eller annen gang i fremtiden kan komme i en «krisesituasjon» kan vi imidlertid dessverre ikke se bort fra. Når vi nå ser den «grønne» innsatsen store deler av verdenssamfunnet legger inn, er det kanskje også lov å håpe på at vi skal greie å løse disse utfordringene?

Som velger bosatt i Gjøvik undres jeg på hva MDG egentlig mener når partiet «ber alle partiene i Gjøvik kommunestyre og Gjøvik kommune at klima- og miljøkrise blir første prioritet»?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags