[Nettavisen]: Kjeden med knappe to milliarder i omsetning har den svakeste topplinjeveksten og den svakeste lønnsomheten i bransjen, ifølge Handelsrapporten fra Virke. Det var Dagens Næringsliv som var først omtalte saken.

Møbelkjempen, som blant annet har et varehus på Bjørkelangen, har slitt i mange år. Senest i juli omtalte Nettavisen de blodrøde tallene til bedriften, der den tidligere fotballprofilen Martin Andresen er toppsjef og hovedaksjonær.

Tallene den gang var for 2018. Nå venter man å gå i underskudd nok et år:

– Vi er inne i snuoperasjon og forbedres oss. Vi forventer sorte tall fra 2020, sier Rune Henriksen, administrerende direktør i Skeidarliving til DN.

Ifølge et internt dokument fra midten av oktober som avisen kjenner innholdet i, beskrives situasjonen som «alvorlig» på grunn av «betydelig sviktende salgsinntekter». Dette kan få konsekvenser for de ansatte. Ifølge dokumentet risikerer hver fjerde i staben hos møbelgiganten å måtte gå.

Ifølge Henriksen er bedriften inne i en omstillingsfase. Blant annet skal Skeidar snart lansere en nettbutikk.

Møbelbransjen utfordres av økende netthandel fra utlandet, men opplever også økende nettkjøp med henting i butikk. Virke venter en vekst for bransjen på 2,5 prosent i år og 3,0 prosent til neste år.