Den fengslede politimannen skal ha stjålet narkobeslag: – Det virket som om noen hadde mistet det på gulvet

Politimannen er suspendert fra sin stilling i Innlandet politidistrikt.

Politimannen er suspendert fra sin stilling i Innlandet politidistrikt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politimannen er mistenkt for å ha stjålet narkotika og dopingmidler fra politiets beslag. Selv har han en helt annen versjon.

DEL

– Det virket som noen hadde mistet på gulvet i beslagsrommet. Han tok det opp og la det på sin egen pult i påvente av at rette vedkommende skulle melde seg, sier mannens forsvarer, Bernt Heiberg, til Nettavisen.

Mannen er i 50-årene og er suspendert fra sin stilling ved Innlandet politidistrikt.

Mannen har hatt en lederfunksjon i politiet Innlandet.

Han er siktet for flere straffbare forhold, men nekter straffskyld.

Politi-anklagene: Siktede hadde lederjobb 

Varetektsfengslet

Mannen ble pågrepet 19. januar og varetektsfengslet i to uker i Oslo tingrett 21. januar.

En tjenestemann i 50-årene ble onsdag framstilt i Oslo tingrett, siktet for å ha forsøkt å påvirke et vitne i forbindelse med at han har vært under etterforskning. Lovbruddene han er siktet for har vært holdt hemmelig for offentligheten. Video: Erik Sønstelie

Han ble da siktet for å ha forsøkt å motarbeide retten ved å betale penger til et vitne for å få dette til å endre en politiforklaring.

– Han nekter straffskyld, men vi har ingen kommentar utover det, sa hans forsvarer Bernt Heiberg til OA da.

NRK skriver at det ut fra kjennelsen om varetektsfengsling framkommer at mannen også skal ha oppsøkt andre vitner.

Han skal dessuten, sammen med en ikke-identifisert person, ha oppsøkt en kvinne for å oppnå seksuell omgang med henne. Spesialenheten mener han i den forbindelse misbrukte sin stilling.

Vil ikke forklare seg

Politimannen har til nå ikke ville forklart seg for Spesialenheten. Hans forsvarer, Bernt Heiberg, sier at mannen tar siktelsen tungt.

– Det er svært vanskelig både å bli siktet og varetektsfengslet for et forhold man mener man ikke har begrått. Særlig vanskelig er det å bli varetektsfengslet når man er en politimann, sier Heiberg.

Politimann varetektsfengslet i to uker 

Saken er fortsatt i en innledende fase av etterforskingen og etterforskingsleder Knut Wold sier at politiet ser alvorlig på saken.

Spesialenheten har vært kjent med saken siden i april i fjor.

Saken har ikke blitt gjort kjent av politiet selv. 

Ranssaken boligen

I november i fjor fikk Spesialenheten rettens tillatelse til å gjennomføre ransaking.

 I et rettslig dokumentet, som Nettavisen har fått tilgang til, kommer det fram at det ble gitt tillatelse til å ransake politimannens bolig med tilhørende rom, boder, rom han disponerer som kontor, arbeidsplass, hytte og biler.

Det ble også gitt tilgang til å gå gjennom datautstyr. Spesialenheten fikk i februar ny ransakingstillatelse, etter at mannen ble siktet for å ha påvirket et vitne.

19. februar ble politimannen pågrepet i Drammen og 21. februar ble han varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Konfrontert med Nettavisens opplysninger sier forsvareren til politimannen, Bernt Heiberg.

– For siktelsen som gjelder tyveri av narkotika har han forklart at han ved ett tilfelle kom over et mindre beslag i beslagsrommet som det virket som noen hadde mistet på gulvet. Han tok det opp og la det på sin egen pult i påvente av at rette vedkommende skulle melde seg, sier politimannens forsvarer Bernt Heiberg til Nettavisen.

– Beslaget ble liggende på kontorpulten hans i kortere tid. Et slikt tilfelle er åpenbart ikke tyveri. Han nekter straffskyld for dette og de andre postene i siktelsen.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken