Treffpunkt Gjøvik er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom (ikke bare kreft) i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død av sykdom, ulykker eller liknende.

Barn fra hele Gjøvik og omkringliggende kommuner er velkommen!

På Treffpunkt kan barna få et pusterom fra en utfordrende hverdag, men også mulighet til å snakke. Men viktigst av alt: Det er lov å le og ha det gøy! På Treffpunkt er det lek, spill og aktiviteter.

Hvem møter barna på Treffpunkt?

På Treffpunkt treffer barna trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele.

Tre av dem er Gry Anita Antonsen, Anne Sofie Linnerud og Therese Kolstad. De har fått god opplæring, har god erfaring fra arbeid med barn og unge og taushetsplikt.

Treffpunkt er ikke terapi, men det kan ha en terapeutisk effekt å prate med både frivillige og andre i samme situasjon. Her treffer barna andre barn i liknende situasjon, som kan skjønne følelsene de har.

Mange barn sier at selv om klassekamerater vet hvorfor de er triste og lei seg, er det ikke alltid de skjønner hvordan det er å være pårørende. Da er det godt å møte noen som har opplevd noe av det samme selv, uten å måtte forklare så mye. De har en annen forståelse enn andre som ikke har opplevd kreft tett på livet.

Hva skjer på et Treffpunkt?

På alle Treffpunkt er det lek, spill, aktiviteter og et måltid. Samtale er sentralt, men praten skjer på barnas premisser. Det er greit å snakke mye og høyt, det er greit å snakke lite og lavt. Det er greit å snakke om sykdom, savn og sorg, men også om forventning og håp. Og alt mulig imellom.

Barna er med på å bestemme hvilke aktiviteter de skal gjøre på Treffpunkt. Det kan være å dra på bowling, kino, dra på båltur, male og så videre.

Det serveres alltid mat- enten varm mat, brødmat eller kveldsmat på bålet. Erfaring viser at barn ofte deler viktige ting mens de holder på med noe annet, som å lage mat eller når de spiser sammen.

Treffpunkt Gjøvik finner sted én til to kvelder i måneden og varer normalt i to timer.

Plass til både flere frivillig og flere barn

Vi har plass til flere barn på Treffpunkt, og vi håper på å se både kjente og ukjente ansikter når vi starter opp igjen tirsdag 5. september kl. 17.30–19.30. Vi holder til på Blomhaug skole i SFO-lokalene.

Vi trenger også flere frivillige. Har du et engasjement for barn som har en utfordrende hverdag, og kan tenke deg å være med å arrangere Treffpunkt, så ta gjerne kontakt med oss.