Gå til sidens hovedinnhold

Kreftforeningens Treffpunkt for barn og unge på Gjøvik åpner igjen

Kreftforeningens Treffpunkt i Gjøvik måtte stenge den fysiske møteplassen i mars som følge av koronautbruddet. Tirsdag 29. september kl 17.30 kan Kristine Kronborg, Eli Mette Sebusæter og de andre frivillige på Treffpunkt Gjøvik endelig åpne opp igjen.

Innsendt

– I en tid med mye ensomhet og sosial distansering er det viktig å ha gode trygge møteplasser. I samråd med kommuneoverlegen har vi fått klarsignal om at det er trygt å åpne igjen for fysiske møter for Treffpunkt Gjøvik. Vi vil hele tiden vurdere ut fra smittesituasjonen om det er forsvarlig å arrangere Treffpunkt, mer er glade for at det er mulig å se hverandre igjen, sier Kristine.

– Vi vil gjøre masse fine aktiviteter, og vi overholder selvsagt smittevernet på Treffpunktene.

Vi gleder oss veldig, og ønsker både gamle og nye deltakere velkomne, sier Kristine Kronborg, gruppeleder på Treffpunkt.

Hva skjer på Treffpunkt?

Kreftforeningens Treffpunkt er et tilbud for barn og unge som har noen nær seg som er alvorlig syke, eller som er etterlatte.

Her kan barna treffe andre barn som er i en liknende situasjon. De treffer trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele. Samtale er sentralt på alle Treffpunkt, men praten skjer på barnas premisser. Barn som går på Treffpunkt sier de har stor glede av å treffe andre barn som faktisk forstår hvordan de har det.

– Jeg synes det er godt å gå på Treffpunkt. Der møter jeg andre barn som har opplevd det samme som jeg har, og der at jeg ikke er alene, sier en deltaker på Treffpunkt.

- Treffpunkt ikke er en terapeutisk gruppe, men mye av det vi gjør har terapeutisk effekt. Det er på barnas premisser og vi gjør det som faller seg mest naturlig for dem.

Poenget er at barna får møte andre barn og unge som er i en lignende situasjon. Så kan de bestemme selv om de ønsker å prate om sykdommen eller om de ønsker å prate om andre ting, forklarer Eli Mette Sebusæter, gruppeleder på Treffpunkt.

Alle som er nysgjerrig på hva Treffpunkt er hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Kommentarer til denne saken