Gå til sidens hovedinnhold

Perlet «fuck cancer» armbånd for Kreftforeningen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det ble et stort oppmøte da elevene ved voksenopplæringen i Gjøvik nylig arrangerte perle-workshop på Strand hotell.

Kreftforeningen driver nettbutikk der de selger perlede armbånd med sterke farger og med slagordet «fuck cancer». Armbåndene får de fra blant annet fra dugnadskvelder, der armbåndene lages etter en oppskrift utarbeidet av Ung Kreft.

Helsefagarbeider-elevene ved Karriere Oppland Gjøvikregionen ville gi sin støtte, og arrangerte workshop med perling av armbånd. Det ble perlet armbånd med teksten «fuck cancer» til den store gullmedaljen i Mustadsalen på hotellet. Ca 60 personer møtte fram, og alle stoler og bord ble fylt opp. Hele 611 armbånd til en verdi av 61 000 kroner ble perlet. Inntektene går uavbrutt til Kreftforeningen, og spesielt til unge kreftrammede og pårørende.

– Dette er den største «fuck cancer» kvelden rund Mjøsa, og den første i Gjøvik, sier Anders Bjørnødegård, en av elevene ved voksenopplæringen. Alle som møtte fram fikk også lage sitt eget armbånd som belønning.

– Vi er super fornøyde og takker hver og en som har vært her og perlet i kveld, sier Bjørnødegård.

I Norge begynte disse prosjektene i Oslo med initiativtaker Unni Killi. Hun har holdt på med slike workshops en stund, og nå videreføres dette til flere steder i landet. Konseptet og slagordet «fuck cancer» starte som en innsamling til kreftsaken i Canada, og har nå spredd seg til flere land. Prosjektene foregår som perle-workshops der folk samles og perler armbånd som Kreftforeningen deretter selger i sin nettbutikk. Ung Kreft står for materiell til slike workshops, og det kreves at armbåndene er av god kvalitet.

Kommentarer til denne saken