Det gjorde heller ikke tingretten som behandlet saken mot mannen i 50-årene.

Mannen hadde fått skrens på bilen, sneiet borti autovernet og påførte bilen materielle skader. Dette skjedde på E16 i Vestre Slidre en søndag kveld i januar sist vinter.

For det første mente han at det var en teknisk feil på bilen som var årsaken til uhellet. Promilletesten slo ut med 0,67.

Egen smertebehandling

Dette forklarte mannen med at han hadde sterk tannverk, uten at han hadde vært hos lege eller tannlege. Tiltalte hadde derfor sprayet hånddesinfeksjonsmiddelet som inneholdt sprit på tennene for å lindre smerten. Dette skulle ha pågått i flere dager i forkant av uhellet. Tiltalte hadde heller ikke spist denne dagen, ifølge dommen.

Tiltalte mente at det må ha vært hånddesinfeksjonsmiddelet som har kommet inn i kroppen gjennom munnen, og som er forklaringen på den målte alkoholkonsentrasjonen i blodet.

– Konstruert

– En konstruert forklaring, mente tingretten.

Til det var promillen for høy. Det ble ikke gjort noen funn av desinfeksjonsmiddel i bilen. Det var ingenting med mannen som politiet på stedet oppfattet som at han hadde sterk tannverk, heller ikke da han var på legekontoret til blodprøve.

Mannen hadde kjørt rundt ti kilometer før han krasjet.

Nå er han dømt til 18 dager betinget fengsel og en bot på 5000 kroner. Han mister førerkortet i 18 måneder.