Kraftig tordenvær skaper reisekaos på Østlandet

LYN OG TORDEN: En leser sendte oss dette bildet fra Raufoss. Bildet er tatt klokka 05.31 torsdag morgen.

LYN OG TORDEN: En leser sendte oss dette bildet fra Raufoss. Bildet er tatt klokka 05.31 torsdag morgen. Foto:

Kraftig tordenvær skaper kaos i trafikken på Østlandet. Nær alle tog er innstilt og på T-banen er det full stans. Buss og taxi er nærmest ikke å oppdrive.

DEL

Uværet har skapt betydelig trøbbel for togtrafikken. En rekke tog er innstilt torsdag morgen. Flytoget melder på sine nettsider at samtlige tog de neste timene er innstilte. Også Vy er rammet. Gjøvikbanen mellom Nittedal og Hakadal hadde torsdag morgen færre spor i bruk på grunn av signalfeil.

– Feilen er rettet, men du må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger, skriver Vy på sine nettsider.

Uvanlig og intenst

Flytoget henviser på sine nettsider de reisende til taxi for tog. Men det er mangel på både busser og taxier, opplyser Vy på sine nettsider.

Over 18.000 lyn er over Østlandet natt til torsdag. I morgentimene var det tett mellom lynglimtene. Ifølge Meteorologisk institutt ble det registrert nærmere 4000 lynnedslag mellom klokka fem og seks torsdag morgen.

Statsmeteorolog Hanne Beathe Skattør sier det har vørt usedvanlig mange lynnedslag.

– Det er uvanlig og intenst. Det er ikke ofte dette skjer, sier hun til Aftenposten.

Mistet strømmen i Snertingdal

I 05-tida var 410 husstander uten strøm i Snertingdal-området. Litt etter klokka 5.30 fikk husstandene strømmen tilbake.

– Det er fortsatt mye torden og regn igjen, og det ser ikke ut som det svekker seg mye på veien nordøstover, skriver meteorologene på Twitter.

Artikkeltags