«Søndag 25. september gjester en spennende og viktig produksjon Friscena på Gjøvik.

Hva betyr det egentlig å jobbe med noe skapende? Hva er det egentlig å hente inspirasjon fra andre? I denne konserten har musikerne Bente Illevold, Gry Oda Ulvmoen og Frode Berntzen latt seg inspirere av fire kvinnelige kunstnere og musikere fra sin egen del av landet: Innlandet.

Gry Oda og Bente, som har fulgt hverandres musikerkarrierer siden starten, fant frem til fire kvinner som har hatt betydning for dem på forskjellige måter: Hulda Garborg, Dagny Juel, Pauline Hall og Kirsten Flagstad. De spurte forfatteren Tyra Teodora Tronstad om å lage tekster til en konsert, basert på disse fire kvinnenes liv. Musikken skulle bestå av musikernes egne komposisjoner, samt brokker og biter musikk og tekst fra andre steder og andre tider. Kari Shulstad Wasa har regien.

Denne konserten er dermed ikke en historietime om Dagny, Hulda, Pauline og Kirsten, men en temakonsert om inspirasjon, skaperkraft og identitet. Og en hel del om Bente og Gry Odas tanker om sine kunstnerskap. For hva betyr det å være kvinne fra dalstrøka innafor, fra de små stedene oppe i skogene, og hva må til for at hun skal reise ut og bygge seg en musikerkarriere?