Gå til sidens hovedinnhold

Kraft til batterifabrikk

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nok en gang leser vi over to sider i OA om muligheten for en stor batterifabrikk på Raufoss. Her blir det visstnok stor konkurranse med andre kommuner, så her må vi være framoverlente.

Er det bare gull og grønne skoger? Hvis noe høres ut til å være for godt til å være sant, så er det kanskje nettopp det. Hvorfor ønsker Panasonic og andre å legge den type fabrikk til Norge? Det er kun en eneste grunn og det er billig kraft.

Har vi billig overskuddskraft? Nei. Følgelig må prosjektgruppa våge å spørre investorene hvor fra de har tenkt å få tak i de store kraftmengdene som trengs. Sugerør ned i statskassa via vindtubiner? Og hvor skal de turbinene bygges? Skal man rasere naturen med vindturbiner slik vi ser det gjøres langs kysten?

Ellers så registrerer jeg at Intek har erfaring i å bygge helautomatiserte batterifabrikker, så hva skal man da med 2000 ansatte? Hvis 2000 arbeidsplasser er sant/realistisk, er det selvsagt bra, men kommunen bør da først forhøre seg med andre kommuner som allerede har gått på limpinnen.

De som er glade i naturen bør nå kjenne sin besøkelsestid, konsulenter er nok snart i gang med å sikre seg opsjonsavtaler med grunneiere for plassering av vindturbiner.

Vi skal ikke akseptere rasering av vår natur for at noen skal stikke av med våre verdier.

Kommentarer til denne saken