Kostbar sykkelsatsing i Gjøvik?

NØDVENDIG?: – Kan det være nødvendig med to sykkelstativ til cirka 80.000 kroner i Bassengparken? spør artikkelforfatteren.

NØDVENDIG?: – Kan det være nødvendig med to sykkelstativ til cirka 80.000 kroner i Bassengparken? spør artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I perioden 2017 til 2019 er det blitt brukt 14,6 millioner kroner i statlige midler, 9,0 millioner i kommunale midler, 4,5 millioner i fylkeskommunale midler, til ulike sykkeltiltak i Gjøvik.

Per dags dato blir dette totalt 28, 1 millioner kroner (tallene er opplyst av Gjøvik kommune). En del av de investeringene som er gjort er for meg helt uforståelige og bortkastet.

Her er noen eksempler: Det er brukt kroner 600.000 på sykkelparkering på følgende steder; Øverby/Fastland/Bassengparken/Kunst- og kulturskolen/Jernbaneparken/Mjøspromenaden.

På en solblank septemberdag, optimalt vær for sykling, tok jeg en titt på ni av disse sykkelanleggene. Jeg fant en sykkel i et stativ, og det var på Kulturskolen. (Den i Jernbaneparken så jeg ikke på).

I Bassengparken er det til overmål to slike kostbare sykkelstativer. Det ene er plassert bak noen busker, som man vanskelig kan se. Det kommer vel aldri en sykkel dit? (se bilde).

Har det vært vanskelig å få satt fra seg en sykkel i Bassengparken? Kan det være nødvendig med to sykkelstativ til cirka 80.000 kroner i Bassengparken?

For meg ser det ut som at det er om å gjøre å få brukt pengene, uten tanke på behov for tiltakene.

Noe annet jeg undrer meg på, hvorfor lager man nytt sykkelfortau i Parkvegen, når det er en fin sykkelvei på andre siden av Fastland, cirka 150 meter unna?

Mjøspromenaden fra sør er kjempefin sykkelvei. Hvorfor brukte man millioner av kroner på sykkelvei i Østre Totenveg, da det er en eksisterende sykkelvei 250 meter unna? Videre hvorfor lager man en tilsvarende kostbar sykkelveg i Fauchaldsgate, 200 meter lenger opp? (Ifølge uttalelser fra oppsittere, er det knapt noen som har syklet i denne gata.)

I Gjøvik er det vinter i seks måneder året med vanskelige sykkelforhold. Sykkelveiene er det som blir ryddet sist ved store snøfall. Følgelig vil de det meste av vinteren være dekket med snø og umulig å sykle på.

Enten det er statlige, fylkeskommunale eller kommunale penger, er det er våre skattepenger som blir brukt på denne måten.

For Gjøviks befolkning håper jeg det nyvalgte kommunestyret sørger for å få slutt på slik uvettig bruk av skattebetalernes penger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags