Korpus-gjengen fra Gjøvik kunst- og kulturskole er en del av høstens valgsending på TV BRA og TV2 Nyhetskanalen. De dramatiserer scener fra 1814 i Eidsvollbygningen. Teaterinstruktør Elise Gegauff og koordinator Anja-Christin Nielsen fra Pascal Norge, var med å muliggjorde gjennomføringen av TV-programmet.

TV BRA er en kanal av og for utviklingshemmede i Norge. I denne gruppen fins det over 30 000 mennesker med stemmerett, men valgdeltakelsen blant personer med nedsatt funksjonsevne er lav. Dette vil TV-Bra gjøre noe med, og lager nå innslag fra både Eidsvollsbygningen og Stortinget for å fortelle om Grunnloven og demokratiet vårt.

Skuespill

Guro Torkehagen Skumsrud spiller Nicolai Wergeland.

– Det er veldig vanskelig, men jeg må komme meg inn i rollen og være i verden lik Nicolai Wergeland. Jeg føler at jeg har lært om Nicolai Wergeland. Han var prest og bestemt og en som sto for det han sa når det gjelder Grunnloven forteller Guro.

I tillegg til Nicolai Wergeland, blir også Herman Wedel Jarlsberg (Marie Heilmann Modalsli), Theis Lundegaard (Kjersti Kålås) og Christian Magnus Falsen (Stein Vegard Svelle) portrettert av skuespillere fra Korpus. Og på trappa møter vi også en fattig mann (Pål Anders Danielsen) og kone (Gunhild Blokkum Kjelstad) som ikke slapp inn til Riksforsamlingen.

Fire valgsendinger

TV BRA kjemper for at alle skal slippe til i samfunnsdebatten. Fra sitt hovedkontor i Bergen vil de foran stortingsvalget denne høsten by på fire valgsendinger. Dette er første gang de lager slike sendinger.

Distriktskontorer og frilansreportere i Trondheim, Hamar, Stavanger, Ålesund og Oslo bidrar også.

De dykker inn i det store ordet Demokrati! Hva er det, og hvordan fungerer det? Reporterne reiser til Halsnøy og Eidsvoll mens vår spesial detektiv, tidligere gjøvikmannen Svein Andre Myhre, fanger enda en politiker! De lærer oss mer om arbeid og velferd, utviklingshemmedes arbeidsrettigheter og sjekker inn med Hamars velgere! I denne andre valgsending kan Gjøvik kunst- og kulturskoles tilrettelagte deltakere høre og ses.