Gå til sidens hovedinnhold

Korpus før pandemien

Innsendt

Årsmøtefest ble det lite av i år for medlemmene i Korpus. Det ble bomstopp for det populære Korpus da det berømte viruset kom til Norge. Likevel er stemningen på topp, og mye skyldes nok superåret 2019 da de fylte 25 år. Korpus kan se tilbake på et fantastisk jubileumsår.

-Vi kommer til å si; husker du da vi feiret 25 år? Det har jammen blitt mange gode opplevelser med små og store arrangementer gjennom hele fjoråret – ikke minst kulturutveksling til Spania på Solgården med Paco Valls Garcia og Faula Teater, jubileumsforestilling på kinoen med samme spanjoler og en egen festkveld. Korpus kan se tilbake på nok et innholdsrikt år, sier et av korets faste medlemmer, Kjersti Kålås.

I tillegg har det blitt opptreden på festivalen «Ski for alle» på Øverby, kulturskolens huskonsert på Musikkens Hus, deltakelse på Feitetirsdag, Allsangaften på Raufoss, «Vårslipp» i Asker på Pascalhuset, Bygdekveld med Korpus i Øvre Snertingdal, Korpus i Hunn kirke, opptreden på KUL-TUR i Gjøviks Bakgårder, Harstad-filmkveld på Gjøvik kino med «Hollywood blir bare småtterier», opptreden med kulturskolen på «Toner fra Tunet», sommeravslutning på Øverbykaféen, 50-års lag for mangeårig medlem Anne Kathrine Bratten på Toten Hotell, Tur over Bergstoppen, Pascal Norge Innlandets julekonsert i Gjøvik kirke, juleavslutning på Musikkens Hus og Pascalfestivalen på Gjøvik – 10 års jubileum.

Sistnevnte festival deltok deltakere og publikum fra inn- og utland. Sangeren Katia Cardenal og pianisten Katherine Espinal fra Nicaragua, som begge er gode ambassadører for Korpus, deltok med to opptredener under festivalen. Mange i Korpus deltok også på festmiddagen lørdagskvelden, som var en stor begivenhet.

Ellers må det nevnes at den spansk-norske kulturutvekslingen i juni, kom i stand i forbindelse med samarbeidsprosjektet med Gjøvik kunst- og kulturskoles tilrettelagte avdeling ved Ola Narten Svendsen, Pascal Norge, Samordningsrådet (SOR), Anders Midtsundstad og Solgården.

Kommentarer til denne saken