Trofaste i korpset i 25 år

25-ÅRSJUBILANTER: Det blir trangt på scena når de som har vært med i alle år siden starten, skal ha diplom. Noen andre var også med i 1992, men har vært ute av korpset en periode.FOTO: Hans Olav Granheim

25-ÅRSJUBILANTER: Det blir trangt på scena når de som har vært med i alle år siden starten, skal ha diplom. Noen andre var også med i 1992, men har vært ute av korpset en periode.FOTO: Hans Olav Granheim

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Når Toten Janitsjar skal hedre dem som har vært med siden starten, blir det nesten som et eget lite korps.

DEL

17 navn sto på lista da korpsmedlemmer som fortsatt er aktive etter 25 år, skulle ropes opp på scena for å motta diplom. De har vært med helt siden den første øvingskvelden på Elvly i 1992, og ikke vært ute av korpset i det hele tatt, i hvert fall når det gjøres unntak for eventuell barselpermisjon. Flere andre var også med den gangen Felleskorpset Hoff, Balke og Viken gikk over til å bli Toten Janitsjar, men var ute ei stund for så å gjøre «comeback». Blant disse dirigent Erik Aune og supersaksofonist Kjell Bakkeli, korpsets eneste æresmedlem som holder det gående.

Allsang neste?

Det ble en kveld med minner og gratulasjoner i Skreia kulturhus, men først og fremst likevel en kveld med musikk og sang. Korpset planlegger allsangkveld hvis mange nok blir med. Publikum fikk i alle fall prøve seg med Den finast eg veit av Hellbillies og Kjærlighetsvisa til Halvdan Sivertsen, begge med Frank Bjerkeengen som forsanger. De sanglige oppgaver ble ellers godt ivaretatt av Anne Marte Kløvrud Pettersbakken. Hun sang et lite utdrag fra Les Miserables, Knut-Liten og Sylvelin i grenselandet mellom korps og bandet Gåte, og til slutt Har du fyr av Ola Bremnes, justert litt etter totenske forhold.

Alt på en gang

Valdresmarsjen er grei å ha på programmet for et korps, så da startet like godt Toten Janitsjar med den. Som et lite à propos til at korpset har vært en tur i Irland, ble det Gaelforce, som representerer både rask og langsom irsk musikk. Med Tails of the unexpected fikk publikum nesten all verdens musikk på en gang, i raske skift som kunne gjøre det vanskelig å henge med i svingene.

ÆRESMEDLEM: Saksofon eller klarinett, det blir det samme for Kjell Bakkeli, som stadig holder koken musikalsk.

ÆRESMEDLEM: Saksofon eller klarinett, det blir det samme for Kjell Bakkeli, som stadig holder koken musikalsk.

Tar man vekk Bakkeli-familien, blir det ikke så mye igjen av korpsmiljøet i visse deler av Toten. Bjørn Bakkeli var solist i Blåmann, Blåmann, og så fikk Kjell Bakkeli nyte godt av privilegiet som følger med å være æresmedlem; spille solo. Stranger on the shore av Acker Bilk framført på klarinett viste at 77-åringen fortsatt er å regne med på blåseinstrumenter, og at det ikke trenger å være Pål sine høner på saksofon.

Gratulasjoner

Flere ville hilse og gratulere med dagen, både nabokorps, skolekorps og NMF, der det også vanket æresdiplom til dirigent Erik Aune. Ordfører Guri Bråthen kom med gavesjekk og minnet om at Østre Toten ikke er gode bare på vann og avløp, men også på konserter. Fra styret i kulturhuset, der korpset har alle sine øvelser og deltar på dugnad når dette trenges, hilste Kjetil Bakke, som har tatt en pause som klarinettist.

Aller første nummer

Om det var ekstranummer, eller et nummer uteglemt i programmet, spiller ikke så stor rolle. I alle fall avsluttet Toten Janitsjar med det første nummeret Erik Aune ledet innøvingen av i november 1992, Stars and Stripes, og på den måten var i grunnen ringen sluttet rundt de første 25 årene. Med god rekruttering og medlemmer fra 13 til 85 år blir det nok mye å høre fra korpset også framover.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags