Janitsjar'n er 50 år

Egne tyrolere: 50-årsjubilerende Kolbu Janitsjar har flere «barn», slik som den aktive tyrolergruppa. Her fra en av oktoberfestene sist måned.

Egne tyrolere: 50-årsjubilerende Kolbu Janitsjar har flere «barn», slik som den aktive tyrolergruppa. Her fra en av oktoberfestene sist måned.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kolbu Janitsjarkorps slår på stortromma og inviterer til feiring av sitt 50-årsjubileum.

DEL

Janitsjar'n er en institusjon i Kolbu. Korpset er aktive i bygda hele året, blant annet med egne konserter og mindre ensembler som tyrolergruppa.

I 1981 deltok kolbuingene på det som regnes som det første NM for korps, og overrasket både seg selv og andre med en 2.plass i andre divisjon. Senere har korpset satset på kvalitet og har de senere åra hatt profesjonell dirigent i Christian Tenfjord. Etter en del stabile år i  2.- og 1.divisjon, spilte korpset seg helt opp i elitedivisjonen i 2012, med bestenotering på en 7.plass i 2015. Etter årets NM må kolbuingene en tur ned i 1.divisjon igjen, men målsettingen er absolutt å spille seg opp igjen i det øverste selskap.

Verdensrekord i 17.maitog

Kolbu Janitsjar huskes også fra store satsinger på 1980 og -90-tallet, som publikums-suksessene Beatles på Toten og Musicals på Toten. Men det er kanskje ikke alle som er klar over at korpset også har satt en verdensrekord?

På tur til New York sammen med SAS-orkesteret i 1995, ble korpset og passasjerene om bord registrert som det 17. mai-toget med lengst gangavstand – og det høyeste over havet – noensinne.

Korpset ble stiftet i desember 1966 og feirer 50 år med festkonsert hjemme på Lund Grendehus lørdag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags