Gå til sidens hovedinnhold

Koronautbrudd stoppet Benjamin fra å få møte lagkameratene sine for første gang

Like før avgang i Bodø måtte Benjamin Lorentzen Gjerløw droppe sin aller første tur til Raufoss for å spille siste serierunde e-sport-serien sammen med sine lagkamerater.

– Det er veldig mye koronasmittet hjemme i Bodø nå. På min søsters jobb har flere testet positivt. Derfor måtte også hun testes. Jeg måtte vente til hun fikk svar, og da måtte jeg avbestille flybilletten fordi jeg ikke visste om jeg kunne rekke flyet. Hennes test var negativ, men da var det for sent å reise, sier 18-åringen.

Må spille hjemmefra

Han syntes det var litt surt å ikke kunne reise for å treffe lagkameratene tirsdag denne uka. For selv om det nå var siste serierunde, så har han fortsatt til gode å ha vært på Raufoss. Bodøgutten kom til Raufoss i desember 2020.

– Jeg skulle gjerne vært der, og planen nå er at jeg skal reise ned 12. mars i forkant av sluttspillet. Vi får håpe smitten avtar litt etter hvert. Det har vært et krevende år, men nå begynner jeg å bli vant med det, sier han.

Planen til Raufoss eksport var å få samlet spillerne slik at de kunne legge den perfekte plan når det drar seg til med sluttspill i NM 13. mars, og i Altibox eSerien 16. mars, skriver Raufoss Fotball på sin hjemmeside.

Hell i uhellet for Raufoss, er at dette er en konkurranse som kan gjennomføres digitalt.

– Det virker ikke inn på min prestasjon at jeg må spille hjemmefra. Det har jeg også gjort i alle de tidligere serierundene, sier han.

Aldri vært på Raufoss

Benjamin har aldri vært på Toten og bor i en fotballgal by med Norges beste fotballag og et esportlag i eliteserien.

– Hva er da årsaken til at du spiller for Raufoss?

– Jeg kontaktet dem da en av spillerne deres forlot klubben og jeg var på utkikk etter en klubb. Jeg begynte på akademiet deres og har spilt meg opp derfra, sier han.

– Ville det ikke vært naturlig å spille for Glimt?

– Jeg var med dem i en turnering, men valgte å ikke møte opp i sluttspillet. Det er bedre muligheter til å utvikle seg og et større ambisjonsnivå i Raufoss.

– Hva er ambisjonene?

– På sikt er det å spille på landslaget, vinne e-serien og NM, sier unggutten som går på videregående skole i hjembyen.

Møtte favorittklubben

Han spilte fotball i Bodø/Glimt fram til han var 12–13 år.

– Det ble litt for seriøst, de andre var utrolig gode og jeg ble litt lei. Derfor sluttet jeg. Jeg har nok ikke vært veldig Glimt-supporter før de de begynte å vinne, sier han og smiler.

Han har slett ikke noe imot at Raufoss har slått Bodø/Glimt to ganger i serien.

– Jeg var med i den ene av kampene og vant mitt oppgjør 8-2, sier han.

Han forteller at han trener fem ganger i uka rent fysisk for å holde seg i god eksport-form.

– Jeg løper fem dager i uka. Det er ikke sånn at vi sitter og spiller hele tiden for å bli gode i eksport, sier han.

Viktig runde

E-sport-serien er organisert ganske likt som ishockeyen i Norge. Alle lag møter hverandre to ganger i seriespillet. De seks beste går direkte til sluttspill. Sjuende til 14.-plassen spiller om to plasser i sluttspillet i en playoff.

For å sikre direkte sluttspillplass, uten å være avhengig av andre, måtte Raufoss tirsdag kveld ta tre av ni poeng.

Seriens siste spillekveld endte med to knepne seirer over Tromsø (4-3) og Lillestrøm (6-4) før trioen August Rognlien, Jonas Kvål og Benjamin Lorentzen Gjerløw rundet av med 13-4 over bunnlaget.

Dermed ble det en sterk tredjeplass på Raufoss-laget.

Kommentarer til denne saken