Gå til sidens hovedinnhold

«Korona-KM» sendes live på OATV

Ingen tilskuere får se KM i sprint på Vind, men langrennsinteresserte trenger ikke fortvile. OATV og Direktesport sender samtlige stavtak, dramatiske innspurter og gir våre seere reaksjoner fra løperne i målområdet lørdag fra klokken 09.00.

Vind IL har lagt alt til rette for at lokale langrennsløpere endelig skal få konkurrere. Lørdag skal de attpåtil kjempe om KM-medaljer. Selv under strenge smitteverntiltak.

– Det blir uten tvil et spesielt arrangement. Alle smittevernhensyn er tatt. Det betyr at vi avvikler KM i to puljer. Selvsagt skulle vi gjerne sett at vi kunne hatt et ordinært arrangement, men det viktigste er at vi kan tilby deltakerne flotte løyper og gode forhold, sier daglig leder i Vind IL Ketil Gjerde.

Må være ute

I utgangspunktet hadde Vind IL lagt opp til å ta i bruk sin nye og flotte flerbrukshall til dette mesterskapet. Planen var å dele hallen opp i kohorter som hver enkelt klubb kunne disponere.

– Det måtte vi droppe ettersom det ikke gis tillatelse til å være inne. Derfor skjer alt utendørs, og vi har jobbet mye med å legge til rette for at alt skal foregå innenfor de retningslinjene som er satt. Når det er sagt så tror jeg det blir et flott renn, sier daglig leder Ketil Gjerde.

NM-arenaen for 12 år siden vil få besøk av neste 300 løpere. I tillegg får 100 personer slippe inn fra støtteapparat.

– Vi har lov til å ha 200 personer på arenaen samtidig. Vi starter klokken ni med den første puljen. Først går samtlige klasser fra 13 til 16 år prolog fortløpende. Deretter blir det finaler i de forskjellige klassene. Deretter tømmes arenaen, og klokken 14.00 er vi i gang med prolog og finaler i de eldste klassene, sier Gjerde.

Kulde

Værvarselet tilsier at det blir en kald dag på Vind. Storm.no melder mellom 16–19 minusgrader. Yr.no er noe «snillere». Der meldes det mellom minus 8–12 grader på Østbyhøgda.

– Kuldegrensen er minus 15 grader. Vi håper yr.no treffer best og at det holder seg innenfor kuldegrensen. Slik sett er det selvsagt synd vi ikke kan la løperne være inne mellom heatene, sier Gjerde.

Hele KM kan du se på oa.no lørdag fra klokken 09.00.

Kommentarer til denne saken